hipphurrabamsefar.blogg.se

Svenne helg

Publicerad 2013-11-11 i 3:e månaden

I helgen så har jag umgåtts med bara svenskar i över 24 timmar. Kan inte säga annat än att det var grymt skönt och annorlunda. Att vara fyra personer och inte behöva säga ett ord på engelska på en hel kväll/natt/morgon är inte vanligt. Snarare så ovanligt som att hitta en häst med fem kamelben i Saharaöknen. 
 
Jag och Sofia började iaf lördagen med att smita till Towson Mall och gå runder någon timme där. Sen blev det dags för downtown. Finns en kulle som ligger på andra sidan hamnen som vi tänkte att vi skulle smita upp på. Sagt och gjort, men först smet vi in på Cheesecake Factory och köpte varsin cheesecake att fika på kullen. När vi kommer fram till kullen och börjar gå upp för trapporna, som finns på sidan, så märker vi att halvvägs upp så ändras formen på trappstegen. de är hälften så stora. Sofia nämner då att det kommer nog se rätt roligt ut när man går ner för dem. Om de gjorde det, får ni reda på lite senare. 
Vi satte oss på en bänk och började mummsa i oss våra cheesecakes och hade en väldans fin utsikt. 
Efter fem minuter ungefär så frågar jag hur mycket klockan är och vi inser då att vi är sena! Oups. Tiden hade gått rätt sakta under dagen och sen helt plötsligt så har tiden bara rusat iväg och vi sitter på en bänk och chillar. Ajaj, inte riktigt där vi skulle va. 
Men nu tillbaks till trapporna. När vi börjar gå ner för dem så börjar vi småfnissa direkt. HAHA, man guppade upp och ner när man gick ner för dem. Så fruktansvärt roligt, hihi! Halv vägs ner så har vi kommit till det tillståndet att vi viker oss av skratt och kan knappt gå. Mannen som gick förbi oss måste ha undrat vad vi höll på med. Efter fem minuter, när vi är nere i hamnen, så skrattar vi fortfarande åt det och alla som går förbi oss tittar på oss konstigt. Speciellt två college killar, och sen två andra killar som istället för att titta konstigt på oss skrattar istället. Haha, då började ju jag självklart skratta ännu mer. 
 
Hur som haver så kom vi till bilen tio minuter innan vi skulle vara framme hos Heaven, och det var en halvtimme dit. Men allting var frid och fröjd och vi handlade ingredienser till våran Janssons Frestelse som blev potatisgratäng istället eftersom vi inte pallade köpa ansjovis. Sen blev det till att köra och köpa pizza och sen smita hem till Heaven. TJENA vilket bauta hus säger jag bara! Det var gigantiskt! Hon har hela källaren för sig själv där hon har musik/instrumentrum, kök och biosalong. Klagar man på det så är man inte riktigt klok. 
 
Det blev prat, mat, skratt, svenska, upptäcka att Fanny vet att Markaryd/Strömsnäsbruk/Traryd existerar (hon är från Götet) och kolla på film (Fame och The Holiday). Dock så var jag så trött efter att ha haft min första "sovmorgon" (vaknade klockan sex på morgonen och gick och la mig ett) på över två veckor natten till lördag. Så jag sov mig genom båda filmerna. Men det var übermysigt för vi la madrasserna i biosalongen och mös till det ordentligt. Så fantastiskt skönt med bara svenskar och inte behöva knagla på engelska hela tiden. 
 
Vi gick och la oss runt tre på natten och sov till runt tolv och sen så smet vi iväg till IHOP för frukost. Ett pannkaksställe som var väldans billigt. 
Sen så bar det iväg hemåt för Fanny och vi andra smet för att hämta upp Anni och sen smita ner till downtown eftersom Heaven aldrig varit där och sen smita till Au Pair mötet. I vanliga fall skulle det ha tagit oss en halvtimme, max, att ta oss dit igår tog det oss lite mer än en timme.. Ravens hade ju spelat en match så gigantiska bilköer och 45 minuter senare var vi ute ur Baltimore.. Woho. Inte nog med det, sen var det en olycka (som vi inte la märke till förutom att vi körde 30 mph på en 60 mph motorväg) som gjorde att vi blev ännu mer försenade. 
Slutet gott allting gott och jag däckade i min säng vid 10 och var så trött imorse så jag körde killen till skolan istället för att gå och har precis sovit. 
 
Btw något som gör mig lycklig är att imorgon sägs det att det ska snöa på morgonen. Jag klagar inte. Plus att nästa vecka så ska jag och Anni boka biljetter till Florida. Katching! 
 

Skriv en kommentar