hipphurrabamsefar.blogg.se

Das weekend.

Publicerad 2013-09-30 i 2:a månaden

Här kommer bilder från igår inne i Baltimore. Hängde där med Sofia och Lena (tyskis) som hälsade på från Annapolis. Ni får själv luska ut från vad ni ser på bilderna, pallar inte förklara. 
Hittade mig en PERUANSK affär!! Det var som att vara i Peru. L O V E L Y !
Det här är ett coolt hus. 
I lördags hittade jag mig tre filmer för priset av The Hobbit här i Sverige. Alltså 3 för mindre än 179 kr.
Min nya gps. 
 

Baseballfredag

Publicerad 2013-09-29 i 2:a månaden

I fredags var jag på min första baseballmatch. Om man ser till att jag aldrig kunnat reglerna innan så var det ovanligt intressant. Jag kan förvånansvärt nog tänka mig att smita och kolla på fler matcher. Jag är ju mer en tös som föredrar snabba sporter, så som hockey. (Där har vi en sport jag gillar!) Men baseball var helt okej. 
Skaffade mig en Orioles keps. Bor i Baltimore så då får jag ju faktiskt ta och heja på dem. Tyvärr så förlorade vi stort. När vi smet så stod det 8-3 till Red Sox (Boston). Men aja, för mig var det ingen stor förlust eftersom jag inte har megakoll (ingen koll) på baseball. 
 
Min utsikt.
Det var en hel del folk.
 
Ursäkta mina suddiga bilder men jag är faktiskt ingen fotograf. 
 

Dobby

Publicerad 2013-09-26 i 2:a månaden

Dobby never meant to kill.. Dobby only meant to maim or seriously injure.
 
Haha, bäst verkligen. 
 
Ska imorgon börja på att läsa Harry Potter böckerna igen, på engelska denna gången. Eftersom min flicka bara har de på engelska.. Men klagar jag för det. Nehej, för jag är sugen på att läsa dem på engelska. Hade varit lite problematiskt annars. 

Vad ska jag ta mig till!?

Publicerad 2013-09-25 i 2:a månaden

Detta är riktat till min kära familj.
JAG SAKNAR MINA SAGAN OM RINGEN FILMER OCH ÅNGRAR MIG SOM IN I NORDEN ATT JAG INTE PACKADE NER DEM I VÄSKAN. JAG HADE JU PLATS! FINNS DET NÅGON MÖJLIGHET ATT FÅ HIT DEM??? I NEEEEED THEEEM!!! 
BEHÖVER MINA UNDERBARINGAR VID MIN SIDA! 
 
Tröstäter lite polly nu för saknadens skull. Så skicka gärna så fort som möjligt innan mitt svenne godis tar slut. Behöver ju dem nästa vecka som sagt. 

Bilder + en nyhet

Publicerad 2013-09-25 i 2:a månaden

Någon trevlig polis tog sig tiden att ta ett foto på högen. 
Vart ska man äta om inte på Cheesecake Factory?
Tävlingsdags igen, utan pris!
Gissa vilken bild jag skulle ha valt? 
Jag bjuder (wow..) på en till bild med lite samma och lite annat folk på.
Joice, min latinamerikanare!
Regn!!! Woho!!!
De flesta amerikanare kör tyvärr ändå som galningar. Här havar ni Baltimore i all sin prakt. 
Jag och Sofia tog oss en svenne filmkväll. Gott & Blandat, B&J, kladdkaka och Les Miséables. Vi (iaf jag) fattade inte så mycket av filmen eftersom jag glömde lyssna/läsa texten ibland och då blev man lite vilse. 
Men Petra har lovat att hjälpa mig fatta, hehe. För vet ni vad. PETRA KOMMER HIT EN VECKA I APRIL. LYCKLIGA JAG. Hon går ju Glimåkra Gospel nu och de är på turné i Chicago i mars så hon stannar en vecka längre för att umgås med en person som kommer ha rejäla svenska språksvårigheter efter så lång tid utomlands.
 
 
 
Något annat som är lite småkul är att jag har tendens till att säga FETCH varje gång jag ska hämta något. Får bestämda tillsägningar om att det heter GET och icke FETCH av lillkillen. Får se hur lång tid det tar innan det sätter sig. 
Kul att jag säger lillkillen fast han är den enda killen. Jaja. Palla bry sig. 

GRÖNT PAKET!!!

Publicerad 2013-09-25 i 2:a månaden

Äntligen får jag skriva den rubriken! Jag blir lika glad när det dimper ner ett brev/kuvert från folk (tro mig jag har fått en del, min värdfamilj är förvånad över mängden jag fått), men jag har väntat på ett gröngölingspaket sen jag kom hit och idag var min turdag! 
Öppnar bakdörren och släpper ut de galna ungarna som har en playdate i bakgården och öppnar brevlådan som sitter på väggen för att ta in posten. Som vanligt så hoppas man undermedvetet på att det ska ligga något till en i den dära lådan. När det visar sig att jag får verkligen anstränga mig för att få grepp om det så ligger däri (brukar bara vara några smala kuvert) så börjar hoppet spira inom mig. Jajamensan, vad möter mitt öga om inte detta otroligt fina glada gröna brev. Jag är dig djupt tacksam Therese! Eftersom jag vet att varje kvinnas mardröm börjar  för min del nästa vecka så kan det inte ha kommit mer lägligt. Nu gäller det bara för mig att hålla mig i någon dag till. Men se det ska jag lyckas med! 
Funderar på att smita till parken som jag dillat om tidigare så fort jag har möjlighet till det. Kanske tar mig en heldag där på söndag. Hade varit mysigt att gå runder där med mig själv och ha en liten minipicknick med MARABOU och POLLY och lite annat smått och gott (exempelvis en lunch?). Hittar alltid på något varje dag med någon (vem är inte förvånad..) så en heldag (halvdag) för mig själv? Sounds perfect! Njuta av äkta höstväder i min själv valda ensamhet. 
 
 
 
Ps. Älskar mina felstavningar. Vet att du också gör det Nicolina.

Tandläkarbesök utan gps

Publicerad 2013-09-24 i 2:a månaden

Igår så skulle jag skjutsa ungarna till tandläkaren. Från de att de slutade hade jag mindre än 45 minuter på mig att hitta dit med hjälp av instruktioner på en lapp + att jag skulle ta mig till andra sidan Baltimore och kära lite ut och sen in igen på en massa småvägar. För mig är det lika med omöjlogt uppdrag! Så istället för att chansa och hoppas på att man har extrem tur och hittar dit utan att köra vilse en endaste gång så bestämde jag mig för att ta det säkra före det osäkra och sätta på internet så jag kan använda gps:en på min mobil. Tack och lov för att jag gjorde det! Utan den så hade jag varit vilse efter att jag tagit väg 83 S. Körde inte fel en endaste gång tack vare det. Så lycklig för att jag ska köpa en gps i helgen. Ska köpa mig en bra en! Nej, jag ska köpa mig en dålig. Dah..
Väl framme hos tandläkaren så skulle man fylla i inte bara ETT papper utan TRE! När var deras senaste tandläkarbesök, kontaktperson om inte föräldrarna nåss, vilket innebär namn, telefonnummer och adress. Som om jag vet någon annans adress förutom min?? Ne se det vet jag icke så det blev ett par sms till mamman för att reda ut visa saker. Tror att det i vanliga fall tar runt 5 minuter eller mindre för en person att fylla i blanketterna, men för mig tog det mer eller mindre 30 min. Sam fick hjälpa mig en del. Haha, jag hade ju ingen koll! 
 
Till kvällsmat gjorde jag hamburgare och green beans. (Kommer inte ihåg vad det heter på svenska och jag pallar inte kolla upp det. Ni anar inte hur många ord jag har tappat och tappar. Fråga bara Sofia, annars kan ni också ta ett skypesamtal med mig så kommer ni märka det inom bara någon minut.) När jag gjorde hamburgarna så hade jag lök i det men se det gillade inte Sam när hon tog första tuggan. Hon sa att de var äckliga. Tack för den. Jag gillade dem och Keller sa att de var okej. När Chris kom hem så förvarnade jag honom att de kanske var lite smaklösa eftersom jag inte riktigt förstått mig på deras kryddor än. Men han sa att det luktade väldigt gott och se han tyckte väldigt mycket om mina hamburgare! Då steg humöret lite efter tjejens utbrott på dem. Men hon käkade upp den, som hon skulle, även om det var lite klagomål. 

Vad jag alltid sagt.

Publicerad 2013-09-23 i 2:a månaden

Popcorn är nyttigt! Klicka på här så får ni det bevisat.
 
Förresten folket så har jag lite uppdateringar att meddela. I lördags så stack jag och ett antal tjejer till ett shoppingcenter som heter Arundel Mills. Det är större än Väla.. Och mycket, mycket, mycket billigare! Tänk er ett outlet mall och detta är billigare än det, men ändå bra affärer liksom. Eftersom vi var så många, 8 personer, så blev det inte att man smet in i alla affärer som man ville in i. Så jag och Sofia ska smita dit på lördag om allt går som planerat. Och då ska jag äntligen köpa mig en gps. Plus att jag fortfarande bara har ett par jeans, så det börjar krisa på riktigt nu. 
 
På fredag så händer det även någonting roligt. Barnen är lediga från skolan vilket gör att jag måste jobba under dagen (Ånej, vad hemskt. Eller inte.. är ju ledig hela tiden typ.) Men på kvällen människor så har jag blivit bjuden på en baseballmatch av min familj! Så det blir Red Sox mot Orioles. Eftersom det är någon av de sista matcherna och det råder rivalitet mellan dem så har det sagts till mig att det förväntas bli en bra och spännande match. Woho, ser fram emot fredag alltså! 
 
Min bil togs även in på verkstad idag. Oups.. Jag gjorde ingenting. Lovar! Inte vad jag vet iaf. Jag kom hem i lördagskväll och parkerade för att smita in och hämta något hemma för att sen smita över till Sofia. När jag hoppar in i bilen igen så är växelspaken fast i P (det är en automatare). Den vägrar rubba sig! Sofia fattar ingenting och inte jag heller (hon satt och väntade i bilen). Halvgenerad går jag in till familjen och säger att växelspaken fastnat. Vm följer med ut och man märker att hon tror jag bara råkat komma åt något, så hon blir förvånad när hon inte kan rubba växelspaken. Så idag blev det verkstad för bilen. Jag är bara så glad att det inte hände när vi var i Arundel Mills på parkeringen där!! Egentligen när bilen pajar på icke arbetstid och det är jag som kör så ska jag pröjsa 500 dollar. Men det verkar som om jag slipper det. De har iaf inte nämnt det. Eftersom de aldrig behövt ta in bilen på verkstad innan (den är 10 år gammal..) så säger de att det är fine. Såå glad. Kommer vara nervös fram till på fredag att det är jag som råkat göra något mot min fina bil.
 
(Sofia tog bilder i lördags så ska få dem från henne nästa gång vi ses. Så bilder kommer längre fram.)
 

Åter igen

Publicerad 2013-09-23 i 2:a månaden

Jag har börjat med samma sak som jag började med för ungefär exakt ett år sedan. Får se om det leder mig dit jag tror. Om det gör det så lär det nog inte finnas så många som blir glada på mig. Men det skiter jag i för jag kommer ha svinkul! Jupp, ni hörde rätt. SVINkul.

EN MÅNAD

Publicerad 2013-09-20 i 1:a månaden

Jag har nu befunnit mig och bebott mig i USA i en månad. Får man lov att känna sig lite stolt över sig själv? Tack, även om ni inte samtyckt så hade jag tillåtit mig själv att känna mig stolt. Bara så ni vet var ni har mig liksom. 
 
Så vad har egentligen hänt sedan jag kom hit? 
  • Jag har flyttat in i en helt främmande familj, som jag egentligen visste nästintill nästan noll om. 
  • Jag har käkat på Cheesecake Factory. (Kanske inte något av det första man skulle skriva om man inte var jag, hihi.)
  • Har förvånat min värdfamlij över hur social jag är när det gäller att skaffa vänner. Kaching! 
  • Jag tror jag har förbättrat min engelska.
  • Blivit accepterad av barna mina. 
  • Saknat familj/vänner/Svearike.
  • Har insett att jag har gräsligt många fördomar om USA och jämför bokstavligt talat allt med Sverige. Vi har det bra i Sverige det ska ni veta! 
  • Insett att amerikanare som rena rama galningar, speciellt motorcyklisterna. (Man ser många utan hjälm vilket är ett rop på massa smärta, snabb död?)
  • Jag är skriven på ett gym för ett år framöver, finns nu ingen chans att smita hem. (Trodde inte detta om mig alltså. Wow, säger jag bara. Go me!)
  • Tankade idag halv tank för 140 spänn. Rena rama rånet ju..
  • Hittat WASA knäckebröd!! MUMMAKARDEMUMMA!!
  • Insett att amerikanska vägar inte är så farliga som man tänker att de är, om man bortser från att över hälften är rena rama galningar.
  • En svensk au pair, Sofia, har hittat hit två kvarter bort från mig. Snacka svenska om dagarna klagar jag icke på! 
  • Fikat på Hard Rock Cafe! GOTT! (Blir middag till helgen där.)
  • En svensk au pair som var på Training School med mig åker hem imorgon. Trist.
  • Hittat personer som tycker min längd är lite småkul. Är numera Joice's bebis. Jaha, det är iaf ingeting jag behöver sakna. 
  • Fått en bästa vän som heter/kallas Skype.
  • Kört vilse bland alla de amerikanska vägarna. 
  • Käkat B&J Kanelbulle-smak. Hallå, var ju tvungen att testa. Den var goood! Påminner mig väldans mycket om gammelmormors kanelisar. Så nu vet jag vad jag ska införskaffa när hemlängtan skriker för full hals. 
  • Testat Frozen Yoghurt och jag är tyvärr fast. 
  • Skrivit svar på brev som jag inte skickat än. Kom först till skott med att köpa kuvert idag, så förhoppningsvis så tar jag tag i det imorgon. Ha bara inte för mycket förhoppningar på det.
  • Insett att mina svenska börjar gå åt pipsvängen. Vad är egentligen "nexta avfart"??
  • Tror mig veta vad jag vill göra efter detta året. 
  • Bokat en weekend-kurs i Washington, där jag pallrar mig hem 3 credits. 
  • Insett att jag dricker för lite vatten. (Jaja jag vet. Ingen är förvånad och förmaningarna börjar hagla i era huvuden. Jag lovar, jag vet. Hör det enda hit.)
  • Varit i NY. TIMES SQUARE VAR LÄTT FETT BÄST!!! 
  • Förstått att jag är dålig på att skriva korrekt svenska = många särstavningar. Härda folket, det kommer nämligen bara bli värre med tiden.
  • Sist men inte minst. Åke har trevligt. 
     

Helgen i bilder, part 2

Publicerad 2013-09-17 i 1:a månaden

Oreo cheesecake. Mumma. 
Joice och Egly.
På väg till Fells Point. Egly, Joice, Indira, Nadine och Rose. Trevliga människor!Så här fin gör jag mig på bild.
En snäll kvinna tog foto på oss. Amerikanare är så trevliga och pratsamma!

Helgen som försvann

Publicerad 2013-09-16 i 1:a månaden

Så helgen alltså. Den har varit bra. Känns overkligt att den är över nu, den började ju precis? Hur som haver så var jag i lördags med Sofia (svensk), Anni (finsk) och Claudia (Colombiansk). Vi började med en parad som var på 36th St. Samma gata där Cafe HON ligger på. Det var väldigt mysigt och galet mycket folk för att inte vara en så stor parad/marknad. Det roligaste var nog när vi märkte att de hade toalettrace. Jag skojar inte. Folk hade byggt lådbilar av olika slag och var tvungen att ha en toastol som stol. Fy vad jag skratta när jag märkte det. Hihi. Efter det så bestämde vi att vi skulle sticka till Hard Rock Cafe på kvällen (PONTA!!!). Jag och Sofia tänkte oss att vi skulle äta kvällsmat där men det var inte riktigt vad de andra tänkt. Så när de hämtade upp oss så stack vi till ett hamburgarställe som heter Five Guys. Vi tror att det heter så eftersom det bara var fem personer som jobbade där ;) Makes sense. Så galet goda hamburgare! Som hemmagjorda, både hamburgarna och pommesen. Doncan ligger nere på 1 av 10 nu (förutom deras oreoglass). Sen så stack vi hem till Claudias "pojkvän" eller pojkvän som är amerikanare. De dejtar iaf. Vi visste inte riktigt detta innan vi kom dit så allting kändes lite småskumt i början. Men vi hade kul iaf. Sen bar det iväg till Hard Rock Cafe. Köpte mig en brownie med glass. Den kom rykande het och var alldeles ljuvlig! Kom hem vid halv ett tror jag. 
Igår så stack jag och Joice in till Baltimore och mötte upp Egly (brase). Sen stötte vi på några andra Au Pairer, varav två hade varit med på Hard Rock Cafe kvällen innan, så det var bara jag som visste vilka de var, och den den andra var mexikanare och kom för en vecka sedan. Så jag, Joice och Egly stack till Cheesecake Factory först och kökade våran första cheesecake. Så galet god, men mäktig! Var mätt resten av dagen och då käkade jag den vid halv fyra kanske? Och jag hade inte ätit middag. Sen så stack vi in i gallerian och efter det så mötte vi upp de andra tjejerna och stack till Fells Point. Så galet fint. Vi smet in på en irländsk bar, för några av tjejerna var hungriga och satt där tills lite innan åtta kanske. Mycket trevliga allihopa! 
Nu kommer jag till det lilla jobbiga. Egly behövde skjuts hem och jag erbjöd mig att köra henne hem. Hon bodde nära sa hon. Vi körde och körde och körde. Att köra henne hem var inget jag oroade mig för utan det jag började oroa mig för var att jag hade ingen aning om hur jag skulle ta mig hem! Vi svängde nämligen här och här och där och där. Varken jag eller Joice har gps. Så väl framme hos Egly så frågar hon sin värdpappa om han kan vissa oss vägen. Så han ger mig vägbeskrivnignen (sist jag fick vägbeskrivning så var jag vilse efter en kvart..). Så jag och Joice tackar och lovar att höra av oss när vi kommer hem. Vi satt och hade hjärtat i halsgropen och var lite rädda (okej rätt mycket) över att vi skulle köra vilse och hamna kanske i Washington eller i Tjotablahejtan! Tjotablahejtan var vi nog räddast för. När vi till slut såg vår exitskylt så blev vi heelt överlyckliga och hjärtat damp ner på rätt plats. Det tog mig ett tag innan jag kunde somna eftersom jag kommit upp i varv efter den resan. Så istället för att det tog 10 min hem så tog var jag hemma först halv tio, ca 1,5 timme senare. Men jag är glad att jag kunde hjälpa Egly komma hem! Så slutet gott allting gott. 
Allt detta ledde till att jag äntligen tog tag i att snacka med min vm om en gps. Jag sa att jag kan pröjsa för den men jag känner att jag behöver en. Finns så många vägar överallt och alla gator ser nästintill likadana ut. Hon blev lite tyst när jag tog upp det men hon skrattade gott åt mig när jag påstod att jag tycker alla hus ser likadan ut, hehe. Hon sa att hon skulle prata med vp om det och även att jag kunde ta upp det med honom i veckan. Så jag hoppas på att det blir ett bra slut även på gps frågan. 

Fredagen den 13:e - Det overkliga händer!

Publicerad 2013-09-14 i 1:a månaden

Sofie Ekström blev medlem på ett gym. Ja hör och häpna alla ni där hemma! USA inte bara fått mig att äta för mycket onyttigheter utan jag har hittat mig en person som taggar mig för gymmet. Woho, vad händer här borta? Det brukar vara: What happends in Baltimore, stays in Baltimore (enligt mig då och fråga mig inte riktigt vad jag menar med det). Men det här går ju inte att hålla tyst om! Jag håller fortfarande på att smälta det. Den här dagen trodde jag aldrig riktigt skulle komma. Mycket babbel och ingen verksta för det mesta, men se nu blev det andra puckar. Tänk ändå att jag behövde flytta över halva jorden för att ta tag i det. Nu ska det bara gå bra där med men det tvivlar jag inte ett smack på. 
+ endast kvinnor (Sofia E. man slipper alla hulkiga teknikare som biffar sig runt)
+ stämningen är skööön
+ det finns zumba och yoga (alltid velat prova det)
+ de har en gå/cykelmaskin (vad det nu heter) så jag kan springa utan att döda mina benhinnor efter fem minuter! 
+ det är nyrenoverat (man ska ju inte klaga) 
+ personalen är även den skön
+ nära och bra
Och sist men inte minst: 
+ om man är Au Pair så får man rabatt!! 

Minus sidan lär väl komma men det gör inget om den dröjer ett tag. 

SER NI VAD JAG SER?!?!

Publicerad 2013-09-13 i 1:a månaden

ÄKTA SVENSKA WASA KNÄCKEBRÖD!! Vm hittade det i Eddies affären vid ungarnas skola! Jag har letat som en galning efter WASA och så finns det i miniaffären? Måste inom där idag och kolla på dem, finns 6 sorter tror jag. Hela 6 sorter!! Så igår kom hon hem med SVENSKA KNÄCKEBRÖD till mig. Hur glad tror ni jag blev på skala 1-10? Precis, 20. Känner mig hemma, typ.

Reeegn!

Publicerad 2013-09-12 i 1:a månaden

Många inlägg på kort tid. Men har man anledning så har man. DET VAR SVENNE REGNVÄDER!! (Och jag vet att jag har en massa stavfel hela tiden men that's me och det får ni la leva med!)

Snabbinlägg

Publicerad 2013-09-12 i 1:a månaden

Det började precis åska ASMYCKET! Tur att det inte blixtrar, för det är svinatorrt utomhus. Alla går runt och hoppas på regn. Men ingen gör nog det mer än jag! Jag saknar Sveriges regniga och blåsiga höstväder. Jag har iofs alltid gillat dem mer än de flesta av Sveas befolkning, men det säger ju ändå en hel del. Det har bokstavligt talat "regnat" (de kom några små mini puttefnask droppar) EN gång sen jag kom hit. Och folk kallar det regn? Pfft.. De skulle se äkta regn.

Bekräftat? Förhoppningsvis.

Publicerad 2013-09-12 i 1:a månaden

Nu är de inne på att de är poison ivyn som har spridit sig. Men vi vet inte riktigt hur det kan komma sig. Jag har varit väldigt noggrann med att tvätta mig. Tydligen har det inte hjälpt eller så har de det men jag har kommit i kontakt med det på något annat sätt. Tjoblö.
Fått en kräm som tar bort klådan och torkar ut dem eftersom de finns alkohol i den. Så om jag är noggrann med att smörja mig så försvinner de förhoppningsvis inom en vecka. Tack och lov! Ser fram emot det. 
 
Imorgon ska jag och Sofia hitta på något som jag inte tänker berätta om. Låt mig säga så här, det är bättre att inte sätta griller i era skallar. Men förhoppningsvis går det bra och ni kommer bli paffa. Ja ni hörde rätt, paffa. Nu ska jag snart sticka till Starbucks för att skriva brev och dricka en smoothie kanske? Mumma.

Bed bugs?

Publicerad 2013-09-12 i 1:a månaden

Jag har utslag över hela kroppen som kom igår(ish?). De kliar och det är inte poison ivy. Min (o)vän ivy har hållit sig till händerna, så denne nye (o)vän har tagit i besittning hela kroppen, förutom ansiktet, istället. Ni får gissa er till vad jag tycker om det. Mamman och jag gick husesyn i min säng efter bed bugs men vi hittade inga, för säkerhets skull så tvättar vi allt ändå. Så ligger i sägen med en filt, kudde, lakan och känner mig som en inkräktare.
Känns som om jag är till en del besvär. Först får jag mig ivyn till vän och nu dessa andra fina utslag som KLIAR MIG TILL FÖRDÄRVETS DJUP. Poetiska jag. Så det blir till att tvätta hela dagen imorgon.

Förresten, har ni hört talas om att skolor kan stängas ner för dan om det är för varmt? Uppemot nästan en 40 grader idag skulle jag tro och jag sitter med Sofia (svensken som kom i lördags) på cafe HON och käkar middag. Tar upp mobilen för att säga mitt telefonnummer till henne då jag ser att jag har ett missat samtal från pappan och ett meddelande, där det står att ungarna slutar om 10(!!!) min!! Skolan har stängt för värmen!!! Halledar de missbrukar ju ACn i den skolan!
När jag frågar mamman om det senare så förklarar hon att inte alla skolor har AC (vilket förklarar en hel del!) och stänger en skola ner så stänger alla skolor ner (vilket inte alls är jätteförståligt!). Alla kommunala skolor då.
Vi avbryter alltså lunchen (vi var nästintill färdiga som tur var, men det blev tyvärr ingen efterrätt, jag som älskar choklad..) och jag skyndar mig hemåt. Det tar ca 20 min och som tur är så jobbar mamman hemma denna veckan så hon kunde smita iväg och hämta dem eftersom jag var borta och jag hade dött av värmeslag om de försökt få mig att springa till skolan för att få mig någorlunda i tid för att hämta upp kidsen!
Sista klankandet på skolan. De skickar mejlet 12:10 att ungarna slutar 12:45?? Hur tänker de där? Många jobbar ju för böveln och har antagligen ingen chans att smita därifrån. USA är allt bra konstiga ibland.

Finns mer to tell ya men jag ska sova nu och får tella mer imorgon. Och eftersom det ska regna imorgon så förväntar jag mig kyligare väder och vanliga tider!!

Höst?

Publicerad 2013-09-11 i 1:a månaden

När det gäller träd/löv/buskar/gröna saker så ja, då är det höst. Men om man ser till temperaturen så NEJ! Hur många förväntar sig att det ska bli kallare utomhus när hösten är på väg? Tänkte väl det, alla. Vill ni veta vad som händer här? Jo värmen ÖKAR!! Idag är det 95 grader F ute (+35 grader C). Vad hände där gott folk?!?! Jag lider. Det är pest och pina och man gör vad som helst för att stanna inne. Borde posta några brev men jag orkar inte gå ut i denna värmen, för det betyder att jag måste duscha av mig IGEN idag, så jag får göra det någon annan gång istället. Så tyvärr gott folk så får ni stå ut med att inte få några brev i postlådan än. 
Det är inte bara värmen som tar kål på mig, utan även luftfuktigheten! Säger er att vi andas vatten! Man behöver inte ha med sig en vattenflaska för att det är ca 80% luftfuktighet ute!!! Men självklart följer vattenflaskan med ändå för man vet ju inte, det kan ju bli lite torrare i luften. Inte ens du Carro hade tyckt om denna gräsliga värmen. Lovar dig. Om du av någon konstig anledning gör det så behöver vi inte någon doktors hjälp för att fastslå diagnosen: Några skruvar lösa eller helt borta.

Nya vs Gamla

Publicerad 2013-09-09 i 1:a månaden

Vilka tror ni är de nya? Gissar ni rätt vinner ni inget, gissar ni fel vinner ni inget heller.
Här har ni facit om ni inte kunde läsa av det från förra bilden. Men jag måste säga att jag tycker synd om er om ni inte listade ut det. Det är bara att kolla efter något vit så ser man det direkt. Det andra är inte vit, jag kallar det smutsdaskigt.
Mina nya söta små kort som jag "råkade" köpa. Oups, osar onödigt köp.

Bästa dagen

Publicerad 2013-09-08 i 1:a månaden

Igår hade jag verkligen den bästa dagen sen jag kom hit. Jag skrattade, hade kul, var galen, övertalade Joyce, picknik med familjen i värsta fina parken, åt alldeles för mycket gott, käkade min fjärde/femte/sjätte (har inte koll) sallad på restaurang, fick fler vänner, pratade spanska. Ja, ni fattar. Det var en redigt bra dag helt enkelt! 
 
Vi gjorde alltså en picknik av kvällsmaten igårkväll. Det finns en park fem minuter med bil härifrån! Den påminner mig såå mycket om Sverige och jag ska så dit igen och ta mig promenader på stigarna där, ha picknik med mig själv, njuta av ledighet och vackert väder. Hösten har kommit hit så jag får ta vara på den varma tiden som är kvar. Men varmt för mig är det fortfarande när det är 18 grader. Så jag tror allt jag har minst två månader kvar som jag kan vara där utan att frysa. 
Har ätit ute ett antal gånger redan och varje gång har jag köpt en sallad av något slag. De är ju fruktansvärt goda här! De är verkligen de. Nu kanske ni tänker att jag inte käkat så många sallader i Sverige och visserligen är det sant. Men hallå alltså, de är ju så goda här så de måste klå Sveriges. 
Oftast beställer jag en appetizer (förrätts) sallad. Den är så stor att man blir lätt mätt på den men ändå inte för mätt. Det gillar jag. Så kan man få plats med en liten (stor?) dessert till det. 
 
Idag gott folk så ska jag bege mig på husesyn i ett shoppingcenter för att köpa mig ett par converese. Vet att de är rea så nu ska de bara finnas i min lilla skostorlek med. De kostar 45 dollar. Gott folk vet ni hur lite det är? I Svea rike kostar de ca 120 dollar. Så alltså kommer det kännas som om jag sparar en massa pengar idag. Och det gillar vi! 

Bildbevis

Publicerad 2013-09-07 i 1:a månaden

Har haft en väldigt bra dag. Pallar inte berätta om den nu. Ni får nöja er med detta. Men kan säga som så att mexikanare, brasilienare och colombianer (antagligen säger man inte så men jag gör och det låter väldigt kul) är väldigt härliga människor. Men det vet jag ju redan sen tidigare. Men nu vet ni det med, så lär känna några om ni inte känner några! Lovar att ni kommer ha kul! 
 
 

Härlig kväll!

Publicerad 2013-09-07 i 1:a månaden

Har haft en av de bästa kvällarna hittintils. De senaste dagarna har jag oftast jobbat till åtta, halv nio. Men idag slutade jag redan vid kvart i fem. Gillar läget alltså. 
Så i eftermiddags skrev en Au Pair från Colombia, Daniel heter han, till mig och frågade om jag ville följa med honom och Joyce, den mexikanska tjejen jag berättat om, för att gå ut och äta ikväll. (Om ni inte kommer ihåg så kom Joyce samtidigt som mig och det tar lite mindre än fem minuter att gå till hennes hus.) Lätt att jag vill det liksom. Så jag sticker över till Joyce's hus för att möta upp henne och Daniel där, sen så går vi i ca 20 minuter ner till 36 Avenue (tror jag det var) och sticker in på restaurangen Cafe HON. OJOJOJ vad gott det var säger jag bara! Bra priser, god mat, bra service och fantastisk dessert! (Känner ni mig så vet ni att jag älskar fika. De som inte känner mig brukar även de veta att jag älskar fika. Går ju inte att hålla tyst om en sådan sak.) Sen så var ju inte sällskapet så dåligt heller. Blev extra tip för hela körret till servitrisen. Hoppas hon blev glad. 
 
Alltså, om det finns något ni ska testa när ni är i USA är det deras Crobb Salad. Den är helt amazing. Den har advokado i sig, vilket verkligen inte är min favorit, men tar man det med annat så är det nemas problemas! Så jag åt det till kvällsmat/middag. 
Sen så till desserten. Tog något som Daniel rekommenderade. Den hette Devils någonting. Han sa till mig och Joyce att vi borde dela på den för att den är maffig. (Vi såg kakorna/tårtorna när vi kom in och de är höga, runt två decimeter!) Men jag som är gottegrisen själv beslöt mig för att äta en själv. Det var fransk choklad tårta typ. Alldeled ljuvlig! Känner att jag hade kunnat pressa ner den men alla (även servitrisen) sa att det är ytterst få som kan äta upp den och jag ville inte verka för girig så jag beslöt mig för att ta med sista biten hem. Men den hade kunnat slinka ner alltså! Tyckte inte den var såå stor. Eller visst den var stor, men jag hade tänkt mig den större. Så för att inte verka för awesome och cool (läs girig och gottegrisaktig) så käka jag inte upp den. Men jag tog med mig resten hem, så det ligger och väntar på mig i kylskåpet till imorgon kväll! Nu när jag ligger här i min säng så är jag rätt glad att jag inte åt upp den, men tro inte att jag inte tänker försöka nästa gång jag sticker dit, för dit ska jag verkligen igen! 
 
Imorgonkväll blir det antagligen film och lita resterande chokladtårta! Mumma kardemumma!!
 
Btw så måste jag gå upp vid klockan sex imorgon för det är Au Pair möte/LCC möte och vi ska gå i en parad (kommer inte ihåg hur långt) och vi ska vara där vid 7:30. Jag ska köra, Daniel har en GPS, min värdpappa sa att det tar ca 20-30 min dit och Joyce värdpappa sa 1 timme. Tror ocg hoppas att min värdpappa har rätt. Stämmer iaf med google maps. 
 
Okej sista saken som jag måste berätta om. Det är KYLIGARE! Inte bara på morgonen utan även under dagen! Inte så att det är 20 grader utomhus men iaf 25 och det är en stor förbättring! Ikväll var det alldeles lagom utomhus och tjocktröjan åkte på utan att man fick en endaste svettdroppe. ÄLSKART! 

Känner mig duktig

Publicerad 2013-09-05 i 1:a månaden

Eller tja, jag känner mig duktig om man håller sig till eftermiddagen och senare. Resten av dagen kan jag skippa. Det är pinsamt att ens tänka på vad jag gjorde (snarare inte gjorde). 
Men Sam hade en playdate idag efter skolan. Jag var lite smånervös inför det, första gången och allt, men allting flöt på riktigt bra. Jag behövde bokstavligt talat inte gör någonting. De lät Keller vara med och leka så i ca 2 timmar fixade jag undan lite disk, tvätt, städade mitt rum och gjorde en lista på saker jag ska ta itu med imorgon. Så där kom en av sakerna som jag känner mig duktig över. Jag städade mitt rum. OM det behövdes. I'm so proud of myself I think I'm gonna cry! 
Sen så flöt allting på väldigt bra ikväll, förutom en incident då killen kinkade till sig. Är man trött så är man, men man får verkligen lära sig tålamod när man passar barn. 
Och sista saken jag är nöjd med. Jag har svarat folk. Jag är väldigt dålig på att svara folk, sämre än vad jag trodde. Men det är ofta jag ser att någon skrivit något och så kollar jag på det men kan inte svara just då och sen så glömmer jag det. Det känns nog igen hos många så jag känner mig rätt lugn. Dessutom om man känner mig så vet man att jag inte är världens snabbaste på att ge respons. 
 
Nu försvann den lilla lusten jag lyckats skrapa fram för att skriva detta så här slutar detta unika inlägg. Have a nice life gott folk! 

2 veckor

Publicerad 2013-09-03 i 1:a månaden

För två veckor sedan så kom jag till USA. Jag var trött, det var äckligt varmt, saknade familjen, irriterad på att mina hörlurar gått sönder = ingen spotify, såg inte fram emot lååånga dagar, suttit ner i ca 24 timmar = död rumpa, kliande ben och överskottsenergi på tröttheten. Det började inte så bra. 
Värmeböljan som fortsatte den veckan tog mitt humör med sig ner i träsket. Överanvändandet av AC:n inne i klassrummet ledde till att man fick ta av och på sig tjocktröjan var och varannan timme beroende var man var någonstans. Madrasserna var en plåga. Maten var gräslig och salladen ok. Tacka vet jag svenskt godis.Tyskarna gillade att snacka tyska. Svenskarna gillade att snacka svenska och engelska. Fick mig ett par svenska vänner. 
På väg till Baltimore så slog det mig att värmeböljan kommer fortsätta även där. Länge. Humöret sjönk och hemlängtan ökade. 
Nu två veckor senare så har hemlängtan tagit och gömt sig och jag mår mycket bättre. Värmeböljan har jag sakta men säkert börjat acceptera. Tack och lov! Man har lärt känna barnen bättre och föräldrarna är sköna. Även hittat några andra Au Pair vänner. En från Finland, en från Mexico och på fredag så kommer det en svensk tös. Det känns bättre gott folk. Ni behöver inte oroa er för mig. 
 
(Jag oroar mig över mitt svenska godisförråd! En rad av Marabou Daim kvar och en dumle.. Snyft. (Hinthint))

Poison Ivy

Publicerad 2013-09-01 i 1:a månaden

Har ni hört det innan. Trodde inte heller det. Själv hörde jag om det för första gången för två veckor sedan på Training School. Tyckte inte det verkade så väldans intressant så jag satt och halv lyssnade på vår lärare som babblade om det. Hur stor är chansen att jag får det, tänkte jag ungefär. Så nu kommer klyschan. Jag har poison ivy nu och har haft det i några dagar. Har fortfarande inte riktigt fattat vad det är förutom att man får som små bett som kliar. Men kliar man på dem så sprider de sig. Trög som jag är så fattade jag aldrig riktigt att jag hade det förrän efter någon dag och min värdmamma sa till mig att inte klia på dem. De är även smittosamma. W o h o. J a g  ä r  s å  s m a r t.