hipphurrabamsefar.blogg.se

Promenad + mensvärk + Labor Day

Publicerad 2013-08-30 i 1:a månaden

Att gå en promenad med hunden Charlie har jag inget problem med. Han drar lite men då tänker jag bara på Signe och hur mycket hon brukar dra så försvinner irritationen. Men jag saknar dig ändå Signe! Men att gå en promenad och under tiden få mensvärk. Tjotablahejtan vad det är jobbigt! Tacka vet jag att jag iaf var på väg tillbaka då. Uschuschusch. Nu sitter jag i sängen, nyrakad, mirakeltabletten ligger glatt i min mage, mat bredvid mig och så blir det dags för en film. Tveksam på om jag hinner se färdigt hela. Kan hinna om jag börjar nu. Men jag tänkte att ni är värda en uppdatering som inte består av bilder (har inga fler att lägga upp än så länge därför jag måste ta mig tiden att skriva, hehe). Det går bra med kidsen. De har väldigt mycket energi och humöret kan ändras på två sekunder. Har varit med om en hel del utbrott. Alla dessa utbrott får mig bara att önska mig hem till mitt/vårt hus, sitta i köket med familjen och diskutera rena rama rappakaljan. Men jag biter ihop och ska banne mig klara detta. 
 
Har träffat en del andra Au Pairer. Finns en tjej från Finland som bor två kvarter bort och vi ska henka på måndag nere i Inner Harbor och shoppa. Har ju nästan inga kläder, det mesta är kastat. Har exakt två shorts, en kjol (inte så förtjust i kjol men man tager vad man haver), ett par långbyxor och några tröjor och tjocktröjor. 
Så tänk er att här är 30+ nästan varje dag och man äger bara två par shorts. Jag ser ett problem. 
 
Jag jobbar ikväll för föräldrarna ska på middag (dejt). Hihi, amerikanare är så sköna. Sen är jag ledig lör-mån. Det är nämligen Labor Day på måndag. Haha, jag borde verkligen kolla upp vad det är för något för jag har ingen aning. Och eftersom det kommer över en massa släktingar hela helgen som ska fira Labor Day så kanske man borde ha lite koll ;) Men först ska jag kolla på en av alla efterlängtade filmer på min "icke sett men vill se" filmlista. 

New York tur

Publicerad 2013-08-29 i 1:a månaden

Mysiga svenskar.
Åke blev lite sugen på äpple.
Frihetsgudinnan på håll.
Converse, converse och några andra skor. Gissa vilka som är mina?
Vår roliga guide! Härlig inlevelse hon hade. 
Någon minnesplats för någon kändis i Central Park. Vem det nu var kommer jag inte ihåg, hehe.
Fina svensken Petra i Central Park.
M-m-m! Alla filmnördar vet vad för ställe detta är. Eller kanske inte alla. Men det är populärt att gifta sig här iaf. Men man får boka ett antal år innan. Oftast bokar de båthuset och sen hittar de sig en kille/tjej. Haha, rätt kul faktiskt. 
Top of The Rock med Kajsa. Mycket fin utsikt! Faktiskt så hade jag ingen höjdskräck även om man stod precis vid glaset, eftersom det var rätt långt in så man stod inte precis vid kanten.
Mumma! Dock har jag fortfarande inte smackat dem, borde väl göra det snart eftersom min värdmamma jobbar för dem. Men jag kan tänka mig att det är gott ;)
TIMES SQUARE!!
Ser ni vad jag ser?! HARD ROCK CAFE! MUMMAKARDEMUMMA!!!
På väg till familjen. Härlig vy över New York city.
Sen var jag ju tvungen att ta foto på en gul skolbuss. Klassiskt.
 
 
 
 
 

Training School - Bilder

Publicerad 2013-08-28 i 1:a månaden, Bilder

Jahaja. Lite säkerhet innan skolan skadar inte. Schysst jobb egentligen, gubben/polisen/säkerhetsvakten som satt i båset spelade Candy Crush under jobbtid. Chill. 
 
Uppgift: Gör en historia om mobbning. Vi gjorde en historia om mobbning. 
 
Två härliga galgningar som jag spenderade en del tid med. Kajsa och Sofie. Det sista är ett väldigt fint namn. 
 
Ja, jag vet. Varför har jag tagit foto på en röd sak (som jag nu inte kommer på namnet på). Jo, för att jag ville det.
 
Das Training School, St Johns University i Oakdale. (Betydligt snyggare utanpå än inuti! Dags att börja renovera säger jag bara!!)
 
Sist men inte minst så är detta affären som ligger precis utanför bommarna (bilden längst upp). Som jag har skrivit innan så har amerikanare inte fattat grejen med att sätta tillbaks kundvagnar. Dessutom så är detta ingenting mot när jag var där dagen efter..

Säng ljuva säng

Publicerad 2013-08-28 i 1:a månaden

Så. Andra jobbdagen över och jag hälsar sängen varmt välkommen! Denna dagen gick bättre även om det var mer sura miner. Jag stod på mig, varnade och hade mig. Är nöjd. Tekniskt sett så är det ju 3:e dagen jag passar dem. Galet vad trött man blir av att passa barn, då är jag ju ändå ledig under dagen. 
 
Det måste finnas loppor någonstans i detta huset. För de vill inte försvinna och nu har jag fått loppbet på händerna. Är jag möjligtvis allergisk mot något? Jag hoppas ingen av dem är rätt och att jag bara måste sluta klia. 
 
Idag blev det skype med Caroline (sorry för att jag nästan glömde det!) och med Judit. Alltså det är så kul att skypa med folk hemifrån! Om någon vill skypa så säg bara till så ska vi få ihop det! Skype är nice! Det blev även ett litet samtal med mamma över viber. Du är go du mamma! Hoppas ditt pluggande löste sig. Skällde du ut Växjö? Jag är tveksam att du gjorde det men jag hoppas på det ändå ;) Annars kan du göra den klassiska. Prata lite mer med mig och "glömma" att du skulle plugga. Vi har blivit experter på att "glömma" nämna plugget måste jag nog säga. Hehe. 

Det har börjat

Publicerad 2013-08-26 i 1:a månaden

Ledig i 1½ timme till innan det blir till att fortsätta jobba. Jag och familjen gick idag med barnen till skolan, iom att det var deras första dag. Det gick väldigt bra och jag har mest slappat sen dess. Kollat runder på lite olika kurser att läsa eftersom jag måste bestämma mig idag. Men jag känner mig lite vilse så jag ska fråga föräldrarna om lite hjälp ikväll så att man kan ringa imorgon och boka, om jag är sent ute. Annars har jag mest käkat lite svennegodis och läst i min bok. (Tack än en gång Sebastian. Hur många gånger har jag tackat dig nu? Hehe.) Har även skrivit ner lite olika saker som är bra att ha nerskrivet. Något som jag har kommit på att jag måste fråga familjen om är GPS av något slag. Jag är helt lost. Brukar ändå ha någorlunda koll (även om du inte tror mig Sebastian) men det är ju vägar överallt! Har jag nämnt att folk kör som galningar här?
 
Om en timme så sticker jag och ska hämta barnen. Jag hoppas att deras dag har varit bra efttersom det är en ny skola och de känner bokstavligt talat noll personer. Sen så hoppas jag även att det går bra för mig att passa dem för att inte säga få upp dem imorgon bitti och göra allt "rätt" eller rätt. 
 
I förrgår så skypa jag med Sebastian och resten av familjen (kanske redan har skrivit detta?). Sen så igår så visade barnen mig parken här i närheten och sen så blev jag upphämtad av några andra Au Pairer för att smita och köra go-kart. Det var mig en liten bana! Inte riktigt värt pengen man la på det. Efteråt så åkte vi och åt kvällsmat någonstans i Baltimore, som jag aldrig mer lär hitta till. Hehe. Det var jag, två tyska Au Pairer och en kille från Colombia. Trevliga bortsett från att tyskarna tjöta väldans mycket tyska hela tiden. Ibland förklarade de vad de sagt men inte så ofta som man hade velat. Man kan ju också bara prata engelska, vilket underlättar för alla. 
 
Snackat med familjen (igen) på skype. Får se till att det inte blir för mycket kanske så jag inte får för mycket hemlängtan. Eller så snackar jag hela tiden istället ;) 
Nej, nu ska jag smita till skolan och hoppas på att barnen ser mig och jag dem i folkmassan på den lilla skolgården. 
 
 

Amerikanskt

Publicerad 2013-08-24 i 1:a månaden

Allting är så amerikanskt. Ja, det låter knäppt men jag var bara tvungen att säga det. 
På skolan i New York så har de pepprat oss med att vi ska servera nyttig och hälsosam mat till barnen osv. Gissa vad de serverar för mat på skolan? Precis. Snabbmat. Pizza, hamburgare, grådaskiga köttbullar som de dränkt i tomatsås så att det inte ska synas och lite mer skräpmat. Nästan allt var helfabrikat. Blä.. Dock så var salladsbordet väldigt okej. Stor variation och många såser/dressingar att välja på. 
Jag har gått och blivit loppabiten på nästan hela ryggen och på rumpan efter sängen på skolan. Sjuukt jobbigt. Tänk er att det kliar på rumpan.. Hehe, fin association ni fick nu va ;) 
 
Igår så smet vi från skolan runt klockan nio på morgonen. Sen så var det dags för att åka buss i fem timmar. Vi åkte genom New York, New Jersey och lite fler ställen, sov en bit så har inte så bra koll. Men har iaf varit i tre stater nu. Dock bara åkt bil genom Delaware, men jag räknar det ändå. Lär ju hamna där igen. 
 
 
Nu är klockan ca fyra timmar senare och jag har varit i Delaware. Så har ju faktiskt varit i tre stater på en vecka nu. Jag följde med mamman och hämtade barnen. I början var de lite blyga men tog inte lång tid innan de blev som barn är. Högljudda och pratar konstant. Påminner mig lite om mina syskon. Nu har familjen åkt till Annapolis för att fixa lite inför deras race imorgon (de ska springa 10 miles) och hälsa på lite kompisar. Jag bestämde mig för att stanna hemma så jag kunde skypa med la familia igen, skypade med alla utom pappa imorse så var ju tvungen att skypa med pappa nu, och sova. Är riktigt trött och då har jag ändå sovit länge inatt. Tar väl ett tag innan huvet hänger med i engelskan utan att ta all energi och innan man vänjer sig vid en ny säng. 
 
Har tagit lite foton så jag hoppas på att jag orkar ta tag i det snart. Här är ett litet smakprov iaf på Åke uppe i Top of The Rock. Nu blir det dags för marabou och bokläsning!!!!
 
 

Framme

Publicerad 2013-08-24 i 1:a månaden

Jag är framme. Väldigt nervös dag. Barnen kommer först imorgon, de är hos sin mormor och morfar. Nervös. Föräldrarna är riktigt trevliga och skojar mycket med varandra. Allting är väldigt bra men jag har redigt mycket hemlängtan. Vill ha min egen säng, familjen, typisk "göra ingenting och tycka allt är tråkig kväll", ha svensk tid, svensk mat, osv. Ta mig inte fel, jag gillar familjen men jag har hemlängtan. Ett år känns som en väldigt lång tid nu. Men det kommer gå bra. 

Dag 4 - New York

Publicerad 2013-08-23 i 1:a månaden

New York dagen. Den började med att jag gick upp klockan 05:20 ungefär. Duschade och sen så satte jag mig i allrummet för att snacka med Carro på skype. Dock så gick mina hörlurar sönder på planet så det var lite svårt att höra vad hon sa. Sen så var förmiddagen inte annat än seeeg. Satt i sex timmar med två pauser, på en kvart vardera, och skulle lyssna på någon som pratade om första hjälpen, hjärt o lung räddning, osv. Så galet svårt att hålla sig vaken! Sitta på en stol längs med väggen med ögon som går i kors är inget jag hurrar för! Verkligen inte. Kul för de som föreläser att prata med en bokstavligt talat sovande klass. Not! Tack och lov att det är över nu. Imorgon väntar la familia och nervositeten kommer väl komma smygande snart. Kommer iaf fram vid 14:00 imorgon i Baltimore.

Men nu hoppande jag New York. Det var redigt häftigt. Vår guide som vi hade på bussen var stencool och ung. Älskade hennes sätt att verkligen prata med hela munnen. Hehe, bokstavligt talat. Vi kollade på frihetsgudinnan, äpplet, ground zero, empire, 5th avenue, one direction fans som köat i över en vecka(!!! Jag skojar verkligen inte!! Det är unga tjejer som har stått längs med 5th avenue i en vecka och lär få stå där i en vecka till), lite till och var uppe i Top of The Rock. Mycket, mycket häftig känsla! Man såg verkligen allt. Vi frågade någon som jobbade hur högt det var och hon sa 27? någonting meter. Maffigt. Men det häftigaste måste jag säga var Times Square. Det diggade jag verkligen. Dit ska jag igen och äta på Hard Rock Cafe. Hur coolt är det inte att säga att man har ätit på Hard Rock Cafe på Times Square?! Det ska jag allt kunna säga! Himlar ni med ögonen familjen eller skrattar ni och skakar på huvet åt mig? Okej vilket som. Jag vet jag är lite besatt. Blev ikväll en vända på gyllene måsen istället. Köpte oreoglass som var galet god! Alltså bokstavligt talat redigt go! M-m-m!
Bussresan hem blev lite wild and crazy. Det behövs nog inget bevis om ni känner mig när jag är trött och jag meddelar att jag hittat en likadan svensk. Woho.
Nu har jag packat färdigt inför imorgon och väntar nu mest på att få sova. Men de andra töserna ska bara packa ihop sitt med innan lampan släcks.

Dag 3

Publicerad 2013-08-22 i 1:a månaden

Det är mig en lååång dag idag. Vaknade klockan sex och har lektioner fram till klockan 21:30. Vilket jag säkert redan nämnt och glömt att jag gjort. Om inte så gör det ju ingenting. Snart har halva dagen gått, tack och lov. Detta är en sege dag. Får se hur trött jag är ikväll. Antagligen helt slut. Men har iaf betalt NY resan som är imorgon. Så ser fram emot att få se alla sevärdheter och lite till.

Är trött sån kommer inte riktigt ihåg vad som hänt i eftermiddags förutom att det varit KLIBBIGT konstant. Klibbigt som i gräsligt klibbigt, för att vara mer exakt. Man vill duscha morgon, middag, kväll, natt + natt. Alltså två gånger på natten. Man känner sig aldrig fräsch! Ge mig höstkyla! Den kommer ju tyvärr inte anlända hit förrän om två månader kanske? 30+ skulle jag säga att vi har om dagarna här.

Mamma och pappa klimatet, lukterna och omgivningen påminner mig konstant om Peru. Alltså det är verkligen som Peru ibland! För att komma in till skolan så finns det bommar, en polis i sin lilla stuga och en mur runt hela tjotahejtan. Det säger en hel del om parallellerna man drar. Inte sant?

Kvällsföreläsningarna var iaf mycket roligare än alla andra lektioner tillsammans. En amerikansk polis som kom för att snacka med oss om vad man får och inte får göra. Han hade verkligen sinne för humor! Man märkte även ibland att han gör denna föreläsning varje vecka. Imorgon är det dags för NY. (Som om ni inte redan vet det.) Ska bli spännande och lite spooky, fråga mig inte varför jag känner för jag har noll koll någonting nuförtiden känns det som. Jag bara mest flyter med och hoppas på det bästa. Men det är väl la inte helt fel. Allting löser ju sig alltid på ett eller annat sätt. Bästa citatet. Eller?

Just nu är jag lite små skraj. Alltså för böveln man ska ju ta hand om någon annans ögonstenar! Man har de senaste två dagarna, speciellt idag, fått höra riktiga rövarhistorier om saker Au Pairer gjort eller varit med om. De har verkligen lyckats skrämma mig. Tror lite att nervositeten för att träffa familjen om två/en dag börjar vissa sig nu. Men försöker att inte tänka på det för mycket. Försöker istället intala mig att jag faktiskt är här och inte på semester och kommer hem om tre veckor. This is real, liksom. Men nu är det la dags för knarresängen. Goodbajs!

Myggabeten?

Publicerad 2013-08-21 i 1:a månaden

Bilden kom inte upp igår så jag försöker igen. Kan även tillägga att de kliar inte! Helt otroligt, men jag har inte kliat på dem alls!

Dag 2

Publicerad 2013-08-21 i 1:a månaden

Dagen börjar med en dusch efter en natt av drypande svett. Fönstrena stängda och ingen luftkonditionering leder tyvärr inte till något annat än en natt av alldeles för mycket vaknande av knarrande madrasser och lager av svett.
Frukosten bestod av två mackor och en så otroligt sötad yoghurt (dock tog jag tre skedar i plastaskålen bara). Mackorna (som var någorlunda mörka) var också sötade! Folket äter ju bara socker här! Helt otroligt.
Lektioner från 8-18:30 idag. Imorgon blire lektioner från 8-21:30. Låter inte så farligt va? En helt vanlig skoldag hemma ju. Men HALLÅ?!? Hur tänker de att vi ska orka hålla oss vakna? Vi har bokstavligt talat suttit på en stol idag i ca 7-8 timmar. Min rygg mådde inte bra efter 4 så ni kan tänka er hur den mår nu. Ser faktiskt fram emot att lägga mig i den knarrande sängen nu. Men tänkte vara snäll och uppdatera er där hemma lita så att ni kan stalka mig lättare. Allt för er liksom.
Det är helt otroligt vad tyskarna gillar att snacka tyska med varandra. Min rumskompis är iaf schysst och snackar engelska med mig även när tyskarna bestämt sig för att de kommer gå och hoppa från empire state building om de inte förmedlar sig på tyska när andra är i närheten. Jag får nojja på dem.

Längtar till torsdag då det blir NY trio och till fredag då man skeppas vidare till sin familj. Dagen imorgon är ju bara jobbig.

Förresten så gick jag ner till vattnet ikväll med två svenskar, som jag åkte flyg med igår, för att fota. Myggorna är ju värre än i Sverige! Vad är det för gift de har? Kolla in bilden! (Var den nu ligger i inlägget. Ingen koll eftersom det är blogg appen som får gälla då jag inte pallar plocka upp min dator.)

Ingen nattmacka för min del ikväll. Ledset fejs på det. Kvällsmaten var inget att hurra för även om det var köttbullar. De var grådaskiga. För att det inte skulle märkas var de dränkta i tomatsås vilket makaronerna också var. Inte alls för mycket tomatsås va?

Vad mycket ironi jag har använt.. Om ni inte förstått det så var det ju tråkigt för då måste ni läsa om det igen eller så skiter ni i det.

Flyg och dag 1

Publicerad 2013-08-20 i 1:a månaden

Sitter på flyget någonstans mitt över Atlanten. Mår bra ena sekunden och sämre i nästa. Men har iaf en liten tv i sätet framför full med filmer och tv-serier. Dock så funkar inte hörlureintaget (fin svenska..) så jag får kolla utan ljud och med text istället. Men det är inte så farligt faktiskt. Mamma du har vant mig ;)

Vilken nervositet och känslomässigt nervvrak jag var innan flyget. Jag grät och var "glad" grät och var "glad". Thea sa var femte minut att hon inte ville att jag skulle åka, sen när jag läste hennes kort till mig så står det "Jag vill inte att du ska åka. Jag vill inte att du ska åka." Det var riktigt hjärtskärande!! Thea jag älskar och saknar dig!!! Massor!!! Vill krama om dig och kolla på chihaua med dig!
Jag saknar alla er andra med! En sådan här intensiv saknad trodde jag inte riktigt att jag skulle känna direkt. Jag hoppas den lättar för det är inget jag vill gå med i ett helt år. Kommer bli för mycket då.
Väl framme så måste trycket lätta. Det bara måste.

Ska kanske även meddela att utöver detta med saknad och hemlängtan så mår jag bra om man bortser från en rumpa utan blod och ett ben som har somnat. Träffat en hel del andra Au Pairer, både svenskar och danskar. Sitter med Caroline och Emilie som båda kommer från Svea rike. Klockan är snart tio svensk tid, jag är dödstrött och jag ska vara vaken till ca 5 svensk tid, 11 New York tid. Skulle inte förvåna mig om det blir senare med.. W o h o. T a g g a..

Btw så är flygplansmat verkligen inget att hurra för. Knappt ätit någonting idag. Kanske en måltid sammanlagt på hela dagen. Hemma hos er så är klockan halv ett nu på natten. Så man kan väl säga att jag har fastat idag. Inget frivilligt. Bara svårt att äta när jag reser, speciellt med flyg. Man vet ju aldrig om det kommer en massa luftgropar så att man börjar må illa. Så jag tar det osäkra före det säkra och käkar ingenting (typ). Det positiva är ju att hungerkänslor har sprungit och gömt sig och jag känner inte för att leta efter dem. Men jag vet att det vankas pizza när jag kommer till skolan.

Efter en två timmars bussresa så kom man fram till skolan och det enda man ville göra var att gå och lägga sig! Men först så skulle man få nyckel och sängkläder. Och det är 100 % sant vad man har hört om skolans sängrykte. DE KNARAR BARA MAN FLYTTAR BENET ELLER FINGRET! Helt otroligt. Dock var man så trött att man inte brydde sig!
Sen blev det pizza dags eftersom mina måltider inte varit de bästa. Sen gick jag och la mig vid klockan 12:30 NY tid, alltså klockan 6:30 svensk tid.

På gång

Publicerad 2013-08-19 i Au Pair - Förberedelser

Är på väg. Har jag glömt något viktigt? Är jobbigt sentimental. Sa hejdå till Sebastian och Anna igår. Jobbigt. Är ett sentimentalt nervvrak. Är ett nervöst nervvrak. Tycker tiden går för snabbt och för långsamt på samma gång. Vill vara framme så jag kan slappna av. Rädd för att bli portad. Har sköna reskläder på mig. Saknar min säng. Saknar mitt duntäcke. Saknar mycket.

Livet blir som man gör det till!

Publicerad 2013-08-16 i Au Pair - Förberedelser

"Det bästa med att åka som au pair är att man träffar människor som vill göra något med sitt liv. De vill hitta på olika spontana saker, de vågar chansa och åka hit, de är modiga, sociala, trevliga och villiga att gå ur sin trygga bubbla. De är starka människor eftersom vi prövas på olika sätt, och vi blir mer erfarna i livet efter att ha varit här. Vi kan nu alla prata flytande engelska, vi har pluggat i USA och vi har klarat att vara utomlands snart ett år. Om man inte är villig att ta en chans, bjuda på sig själv, och vara med om det bästa året i sitt liv, då är man inte redo att åka hit. Dessutom får man en speciell relation till sin värdfamilj och barnen ser upp till sin au pair. Jag har sett en otrolig utveckling hos mina värdbarn sedan jag kom hit, och jag är så stolt över dem." - Louise Martinsson, Au Pair
 
VILL.

Veckan som inte kunde bli bättre!

Publicerad 2013-08-14 i Au Pair - Förberedelser

Sen måndags förra veckan har jag varit upptagen varje dag. Konstant. Det har varit hur härligt som helst! 
Mån-tis: Stockholm med Carro. Efter att SJ strulat som sören så var vi hemkomna klockan två på morgonen. Woho. Vi skulle egentligen varit hemma vid 10:10. 
Ons-sön: Puls. Träffa folk hela tiden. Träffa Andrea, Judit och många fler. Det var så kul att man hade chansen att hänga med så många som inte sett på länge och nu inte kommer se på länge heller. Och sen även att lära känna lite nytt folk. Bra dagar helt enkelt. 
Mån: Middagsdejt med Sofia. Vi glömde helt bort tiden, som vanligt. Blev en lååång middag. Behövligt och härligt!
Tis: Packa lite.. Gick inget vidare. Åka och hälsa på Therese för att dejta henne i hennes nya lägenhet. Mys var vad det var! 
Ons: Dejt med Ponta (Johanna). I liked it! 
Ååå vilken kanon vecka jag har haft. Den hade inte kunnat vara bättre! 
 
Imorgon är en dag då ingenting är planerat och jag vet inte riktigt hur jag ska klara det. Jag kommer att tänka alldeles för mycket och sitta i min säng och använda det kvinnliga syndromet, överanalyserandet. Ingen bra dag. Alla tycker att jag borde ta och packa. Pallar jag det? Just nu är mitt svar nej och min respons är att hitta någon som är sugen på en dejt imorgon. Får se om jag hittar någon. 

Packdags tydligen

Publicerad 2013-08-13 i Au Pair - Förberedelser

Det har framkommit att jag borde börja packa idag. Eller snarare att detta är den bästa dagen att börja packa på. Jag drar fortfarande ut på det. Stått och kollat på väskan i ca 15 minuter nu utan att göra någonting. Gjort en packningslista men den hjälper tydligen mig inte så mycket. Jag hade ju iaf hoppats på att den skulle lösa lite av mina packningsproblem. Men se tji fick jag.

Äkta vänner!

Publicerad 2013-08-11 i Au Pair - Förberedelser

Jag har äkta vänner! Andrea och Judit ni är inräknade även om jag inte har någon bild. Har dock mest mest icke godkända bilder på mobilen, så tar det säkra före det osäkra och lägger inte upp någon ;)

Amerikanska ambassaden

Publicerad 2013-08-06 i Au Pair - Förberedelser

Då begav man sig till Stockholm igår med underbara Caroline! Tågresan började bra och det märktes efter ett tag att man gått och blivit seg för det blev en del skratt och tårar ;) väl framme så skulle vi hitta till Chapman. Ingen aning vilket håll det låg åt så vi chansade och kom rätt. Sen blev det lite strul med rummet. Det var verkligen inget rum jag skulle ha fått för mig att sova i så vi gick och frågade efter ett annat rum. Tack och lov att det fanns! Vi blev själva i ett fyramanna rum för kvinnor. Score! 
 
Men till ambassadbesöket idag. Tog faktiskt endast 1 1/2 timme tills jag var färdig. Skönt! Hade förväntat mig 3 timmar så det blev en positiv överraskning! Träffade även några andra blivande Au Pairer som åker med samma organisation. Eftersom jag blev färdig så snabbt så har jag nu kvar en timme av dötid (sitter vid vattnet och njuter av värmen, så ingen dötid egentligen). Allting är väldigt skönt om man bortser från att jag saknar Carro. Hoppas jag inte störde dig för mycket imorse! 
 
Ps. De är inga glada personer på ambassaden...

Sista jobbdagen över

Publicerad 2013-08-04 i Au Pair - Förberedelser

Hemma från min sista arbetsdag på jobbet. Galet vad bra sista dag. Var i disken och eftersom det är söndag så är det en hel del folk och jag står hela tiden och väntar på den dagliga ruschen som brukar komma en halvtimme till timme efter att det betalats i kassan. Den kom aldrig. Vet ni vad jag hade gjort? Nej självklart vet ni inte det, men var tvungen att fråga ;) Jo, jag hade varit så effektiv i disken att det aldrig blev någon rusch för min del! Då känner man att man verkligen har gjort ett bra jobb! GO MEE!!! Fick faktiskt mycket beröm för det, vilket jag inte klagar på. Det var 260 gäster totalt och då var kanske 50 ute i Storstugan, och deras disk blev diskad där. Så det återstår 210 till mig. Låter kanske inte så mycket men det blir en heel del. Speciellt när det mesta är under de 3-4 sista timmarna. 
Jag har sagt helt adjö till jobbet nu men inte riktigt till Gräddhyllan ännu. Det fattas mig en ceasarsallad, en nötkolapaj och njuta av att se alla andra jobba och inte jag innan jag känner mig nöjd. Haha, det sistnämnda lät lite elakt men det var faktiskt en jobbarkompis som sa så. Hehe. Tänker mig att det får bli sista veckan som besöket går av stapeln :) 
 
Imorgon så är det Stockholm som gäller med Carro! Som jag längtat. Väldigt glad över att hon kan och vill följa med! Resan blir ju dubbelt så rolig när hon följer med. Att hon dessutom åker från Varberg och ner till Skåne, Hässleholm för att kunna ta samma tåg som mig upp, visar ju bara att hon är en på miljonen! 
 
Jag sitter här i soffan och försöker förstå att jag precis slutat mitt jobb och att om två veckor så sitter jag här och vet inte vad jag kommer ha för känslor. Kommer jag ens förstå att det är mindre än 24 timmar kvar tills jag är halvvägs över Atlanten? Nej, antagligen inte. Jag lever i nuet och för resten av veckan för tillfället. Vill ju inte missa att njuta av någonting nu när det är så kort tid kvar. Fast att det är kort tid kvar har jag inte alls förstått att det är snart, bara att jag säger och det hela tiden och tänker det. Det enda jag har förstått är att jag ska njuta av allt. Det tycker jag är mycket bra gjort av mig, att förstå det.
 

Petra dag!

Publicerad 2013-08-02 i Au Pair - Förberedelser

 

Häst och vagn till Petras myscafé. Kanske dags att införskaffa nya skor?

Gullungen själv.

Underbart gott vit te! Hade ingen aning om att det fanns. Mycket god tårta också, men lite väl snålt skuren för den summan jag pröjsa.

Här satt vi. Übermysigt!