hipphurrabamsefar.blogg.se

Det slog mig

Publicerad 2014-03-28 i 8:e månaden

Igår vid kvällsmaten så frågade Chris Ashley hur det går med sökandet av en ny au pair. Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera eller vad jag skulle säga. Borde jag kommentera? Sitta tyst? Fråga dem om det? Vara glad? Känna mig stött? 
Jag gjorde ingetdera riktigt, utan blev mer chockad över att det faktiskt inte är så mycket tid kvar innan jag borde börja planera hemresan, tänka på packningen och säga hejdå till allt och alla här. Så det är ju fullt förståeligt att de börjat kolla på ny au pair. Jag tänkte väl mer att det är ju rätt långt kvar ändå tills det är dags, så även om min hjärna är med på noterna om att tiden går så var den tydligen inte riktigt med ändå. 
 
En helt annan sak. 
11 dagar kvar tills Petra kommer. Jag räknar ner och blir så glad och börjar le varje gång jag tänker på det! Hon är fin och jag kan inte fatta att hon redan är i USA med sin kör/skola. (Hon går på Glimåkra Gospel så de har turné i Chicago.) Jag umgicks med henne i nästintill 3 år  varje dag i skolan, speciellt sista året. Vi var ler och långhalm som alltid hittade något att skratta och prata om. Hon är min underbaring som ser allt i livet från den ljusa sidan och alltid får folk att le och skratta. Hon är personen som inte behöver anstränga sig för att folk ska tycka om henne, alla gillar henne direkt. Petra, min pluggekompis. Kommer aldrig glömma våra plugg vs "plugg" kvällar tillsammans, lika mycket gojja som plugg varje gång. Att ordbajsa är vår grej.

27:e mars

Publicerad 2014-03-27 i 8:e månaden

Tja, folket som fortfarande läser här. 
I veckan hände det något otroligt. Det snöade och ungarna hade ändå skola! Wow alltså. Var inställd på inställd skola och lång dag men se jag blev överraskad av skolan. Första gången tror jag allt. 
Denna veckan har varit bra. Vet inte vad jag mer ska skriva. Känns som jag borde skriva något mer men jag kommer inte på vad. 
Veckan är ju som sagt inte över än men än så länge är den bra. Jobbar imorgonkväll för föräldrarna ska på dejt (det är fortfarande roligt att folk säger dejt här, enligt mig). Eftersom jag köpte Frozen i måndags (fick dubbelrea på den!) så är det nog den som ska kollas på imorgon eftersom mina barn inte sett den ännu. Och den är BRA. Älskar Olaf och Sven! 
Så jag ser fram emot imorgonkväll. Vill de inte se den av någon anledning så ska jag kolla på den när de har gått och lagt sig! För kolla på den ska jag allt! 
 

150

Publicerad 2014-03-22 i 8:e månaden

Tänkte bara konstatera att jag har 150 dagar kvar på mitt år. Känns rätt gött. 
 
Utöver det så har jag hängt med Clau och Anni ikväll. Vi gick och åt på ett så übermysig restaurang och sen åkte jag och Anni på bio. Vi kollade på filmen Divergent. SÅ BRA!! Vi blev helt kära i huvudkaraktärerna och levde oss verkligen in i filmen där vi oade och ojade oss på precis rätt ställen (och kanske lite till)! Länge sedan jag hade så kul på bio! 

Rättning

Publicerad 2014-03-21 i 7:e månaden

Eftersom jag inte har någon koll på dagarna så var det tydligen 7 månader igår och inte idag. Det blir så när man har gått runt och trott att tisdag är måndag, onsdag är tisdag och när man träffar sin kompis Clau som säger att hon längtar till imorgon då det blir helg inser att man fått hela veckan om bakfoten. Så idag som är onsdag i min hjärna är tydligen torsdag! HAHA!

Hursomhaver så gick jag en promenad idag och träffade på Clau och följde sen med hem till henne och lunchade med henne och barnen. Det var väldigt trevligt! Nu är jag hemma och smiter om 5 min över till Anni för att sen hämta barnen.
Några timmar senare: 
Vilken vecka.. 
Måndag: Ingen skola pga snö.
Tisdag: Sam sjuk.
Onsdag: Jag sjuk.
Torsdag: Ashley kommer hem och är sjuk + att Keller sa att han mådde inte heller bra (men jag är skeptisk till om jag ska tro honom eller inte eftersom han hela tiden får för sig att han "inte mår bra" och överdrev det hela en del ikäll..)
Imorgon: Blir nog en hemma dag med Keller för att han "inte mår bra" eftersom han vill relaxa (hans nya favoritord som han använder mot allt vilket är sjukligt påfrestande..) så det blir full dag för min del. 
 
Haha, jag är inte alls irriterad på Keller. 
 
Aja, imorgon är det iaf fredag och då tar jag helg! TACK OCH LOV! 

7 månader.

Publicerad 2014-03-20 i 7:e månaden

Idag firar jag 7 månader här och fem månader tills mitt år är över. Tiden den rullar allt på. Trivs som sagt väldigt bra nu och känner inte för att åka hem, nu. Men jag vet att när året är över så kommer jag vara redo för att åka hem. Det kommer dock vara svårt att lämna detta. Lämna min extra familj och mina vänner. Även också det liv som jag har byggt upp här. 
För tusan, jag flyttade, ensam, till ett land som jag aldrig varit i, som ligger på andra sidan jorden (jorden är rätt stor för er som inte visste det) för att flytta in med en familj som jag aldrig träffat. Så självklart kommer det vara svårt att lämna något man byggt upp själv och med nya människor.
Enligt mig är det inte modigt alls att lämna allt och flytta till ett främmande ställe bara urbottat korkat! Men jag råder alla att göra det ändå om ni har chansen! Det är ett äventyr och något man inte ångrar. Det blir ju inget äventyr om man redan vet allt sen innan. Vill man ha ett äventyr så ska man inte veta allt, så är det bara. Älskar äventyr! Har fått nog av dem ibland, men jag börjar alltid längta efter dem direkt när jag har lugnat ner mig. Så äventyr för mig! Familjen min kan intyga detta. Direkt när det börjar bli lite för lungt så måste jag hitta på något för att inte bli uttråkad! Helst så ska det inkludera vänner och ett ställe jag aldrig varit på.
 
Kan berätta att jag längtar redan till nästa land jag kommer till. Vill hur mycket som helst till Enland och Irland! Just nu mer Irland än England, men England blir det nog först! London. Jag. Kommer. 
Andra länder är Australien, Nya Zeeland, China, Indien Frankrike och Italien. 
Min egna åsikt är att åka till de som ligger längst bort nu innan man binder sig för mycket vid ett ställe (förutom att jag kommer åka till England nästa år). För när man har bundit sig till ett ställe (troligvis Sverige då) så är det lättare och billigare att resa inom Europa än utanför. Så Europaländerna på min drömlista får nog allt ta och vänta! Först blir det till att bege sig till andra sidan klotet innan jag stannar på min egen sida.  
 
Men innan jag åker till andra länder eller kommer hem för den delen, så har jag en massa att se fram emot här! Ska till Philly, NY, DC, Miami och andra platser som jag inte vet riktigt än. Har Petra som kommer om MINDRE ÄN TRE VECKOR och Carro och Andrea som är här om MINDRE ÄN TVÅ MÅNADER!!! Sen även den extra lediga veckan som jag inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra. Ändrar mig lite hela tiden, men jag tar den som den kommer helt enkelt. Sen en hel sommar med poolbadande med barnen och sist men inte minst, min YOLO konsert!! (YOLO = You Obviously Love One direction) HAHA! 

17:e mars - St. Patricks Day

Publicerad 2014-03-17 i 7:e månaden

Inatt snöade det ca 2 decimeter snö. Reslutatet blev en inställd skola. I början var det lite jobbigt men det går faktiskt rätt bra och är rätt lungt. 
Vi ringde kompisar så jag fick hit tre ungar till och hade dem här i 2,5 timme innan pappan hämtade dem och tog mina ungar hem till sig. Så har lite fritid i en timme innan jag måste hämta dem. Sitter och kollar på Poirot, dricker te, äter cheese and crakers och vilar lite innan nästa pass. 

Igår så skypade jag äntligen med min familj igen, var ett antal veckor sedan. Vi tog igen tiden med att skypa 4 timmar. 3 av de timmarna bestod vårt (mitt och Nicolinas) samtal mest av London och tekoppar. 
En timme senare så skypade jag och min bror i 1,5 timme. Så dagen igår var lyckad även om jag inte skulle ha gjort något annat. 

Ikväll bär det av till gymmet igen med Anni. Gooo oss! 

Btw. Om man inte bär något grönt på sig denna dagen så nuper folk en hela tiden! Skojar inte!

Nyheter

Publicerad 2014-03-13 i 7:e månaden

Nyhet nummer 1: Tiddskillnaden är nu bara 5 timmar istället för 6. Trevligt va? 
 
Nyhet nummer 2: Anni har blivit medlem på gymmet jag går på nu. Så vi are working out! Igår gick vi på ett zumba pass och oj så kul det var! Jag såg ut som en säl som inte är i vattnet (eeeh.. ja precis sofie..), men vad gör det. Så länge jag har kul bryr jag mig inte. Hon som ledde oss var helt otroligt rolig och snabb. 
 
Nyhet nummer 3: Jag har fått en tredje vecka ledigt. Yay! Så Petra hon kommer komma den 8 april och stanna tills den 13:e, tis-sön. Veckan efter det så har barnen påsklov, (eller vårlov som jag så fint kallar det (heter ju spring break här)), så då tar familjen och åker till Philadelphia i en vecka. Så jag får hitta på vad jag vill! Kan vara kvar i Baltimore eller åka iväg någonstans. Upp till mig och min kassa. 
 
Nyhet nummer 4: De senaste veckorna har jag haft det så himlans bra med barnen! Det flyter verkligen på. Jag har verkligen börjar trivas på ett helt annat plan sen efter semestern. Vet inte riktigt vad det är som förändrats men jag är glad över det. 
 
Nyhet nummer 5: Min långvariga förkylning har försvunnit! Den försvann redan i förra veckan men har varit rädd att den skulle hoppa fram igen så jag har legat lågt och i denna veckan har jag äntligen tagit tag i gymmandet igen. Dels för vårat gottegris uppehåll men även för att jag lägger ju ändå pengar på gymmet, så jag borde ju verkligen använda det! Palla slösa pengar i onödan liksom. 
 
Nyhet nummer 6: Imorse fick jag en tatuering av Sam på min arm. Så nu är jag officielt en dödsätare. 
 
 

The Promise

Publicerad 2014-03-10 i 7:e månaden

I februari månad la jag som sagt upp en bild/video varje dag av saker som gör mig glad eller saker som jag vill göra (inte hemrelaterat). Jag ville som sagt prova om det kunde tänkas hjälpa mot hemlängtan och nu borde jag väl ta och göra någon sorts reflektion av det hela. Den kommer bli kort och koncist. 
 
Under hela februari månad kände jag ingen hemlängtan, självklart längtar jag hem ibland, men det var verkligen INGENTING av den hemlängtan jag kännt tidigare. Det var mer på den nivån att det hade varit kul att åka hem, men varför skulle jag liksom när jag har det så bra här? Finns ju ingen logik i det. Så mitt korta och koncista svar blir ett; Ja, jag tror allt det. 
 
Nu blir vi alla glada och skriker HURRA eftersom ni inte behöver stå ut med mig skriva om dittan och dattan som är jobbigt. Nej, det får det vara nog av. Har alldeles för lätt att tycka synd om mig själv.
 
Till helgen! Denna helgen har varit väldigt bra! Lördagen bestod av att smita med Anni och Clau till ett ställe som heter Nandos, som ligger passande nog i Arundel Mills mall. Gott var det så det blir allt fler besök dit! Sen så blev det lite shopping. (Nej, jag shoppade inte för mycket pengar. Bara nödvändiga och tråkiga saker som strumpor.)
På kvällen så skulle Anni iväg till en konsert och sjunga med sin skolkör. Hennes vm var sen så jag erbjöd mig att köra henne dit. Hon tackade och så begav vi oss. Stället låg en timme bort och alla affärer stängde så jag satt och väntade i bilen i 2,5 timme. Helt okej för mig faktiskt. Det var inte kallt, vi hade vårväder denna helgen som håller i sig denna veckan med, jag hade musik och spel på mobilen. Det enda jag ångrade lite var att jag inte tänkt på att ta med mig gitarren att sitta och spela på. 
När konserten var över så smet vi till FIVE GUYS (bästa hamburagarstället ever!) och skrattade ihjäl oss där inne, hihi. De kollade rätt mycket på oss allt folk där inne (ca 8 pers) men vi la knappt märke till det. Vi bara skrattade så att tårarna rann. 
 
Igår, söndag, så var det ett aupair möte på ett gym, vi skulle dansa. Eeeeh, alltså.. no comment. 
Efteråt så smet vi till Chipotle och sen till Towson Mall. De andra behövde lite saker som de inte fick tag på i lördags. Sedan åkte vi hem till Anni och hade en film eftermiddag/kväll. Vi kollade på filmen Gravity, åt B&J och käka popcorn. Anni försökte färga lite löshår rosa för att se hur det blev. Haha, misslyckat försök! Eftersom det inte var riktigt hår så försökte hon lite av sitt eget för att se om det skulle stanna. HAHA, hon tänkte inte riktigt igenom det eftersom hon blev helt förskräckt när hon insåg att det inte gick bort! HAHAHAH! 
 
Innan jag smet hem för kvällen så gjorde vi något jag inte kan förstå att jag gick med på riktigt, även om det är bra. Jag får inte lov att äta kakor, tårta, godis, glass, choklad fram tills 1:e juni. Och snabbmatsställen bara 1 gång i veckan. Bryter någon av oss det så finns det en pengaburk som man måste lägga 20 dollar i. 
(Carro och Andrea, jag har "semester" från det när ni kommer så ingen fara. Vi kan gotta oss hur mycket vi vill!!)
Anledningen till detta är att vi är ALLDELES för gottegrisar nu och vi äter alltid på snabbmatsställen! Hemma käka jag aldrig snabbmat nästan. En gång var 3:e månad ungefär. En stor omställning som jag kan vara utan. 
Vi har såklart ett pris för oss allihop när vi är klara. Vi ska ägna en heldag åt bara oss. Vad vi kommer göra slippar vi fortfarande på men jag lovar, det kommer bli UNDERBART! 
 
Nu ska jag gå och göra mig lite nyponsoppa!
 
Önskar er en vecka bestående av mycket tokigheter!

Bowling

Publicerad 2014-03-08 i 7:e månaden

För en vecka sedan var ju som sagt jag och mina vänner och bowlade. Det var kul.
 
Det ska stå Uniclau och inte Uniclav...
Anni har fina ansiktsuttryck när det inte går som hon vill, haha. (Fast ni ser det inte så tydligt.)
Vi prövade på olika tekniker.
Helt underbart ställe och vilken mat!! Dit ska jag DEFENITIVT igen och speciellt med mina svennekompisar som är här SNAAAAART!
 

200 dagar

Publicerad 2014-03-07 i 7:e månaden

Helt otroligt. Kan inte fatta det. Och om 33 dagar får jag finbesök och får ytterligare finbesök om 71 dagar. Woho, yay me alltså! Längtar efter er alla så mycket folket, men ärligt talat vill jag inte åka hem ännu. Har för mycket planerat och för bra familj och vänner här för det. 

Första basket matchen i mitt liv

Publicerad 2014-03-05 i 7:e månaden

Var på min första basket match igår med två andra svenskar, Fanny och Sofia (en annan Sofia). Mycket trevligt men vi var rätt lost från början till slut, haha! Det var Maryland mot Virginia och vi vann med 64-44 så det var ju bra. 
Såg lite amerikansk cheerleading med även om den inte är den bästa jag sett. 

Demi Lovato konsert

Publicerad 2014-03-04 i 7:e månaden

VILKEN GRYM KONSERT!!! Verkligen allt man kunde önska sig och lite till! Och det är INGEN överdrift!! Jag var i himmelriket från början till slut. Från 1-100 började det på 99 (varför det inte blev 100 var för att mina tår och fingrar var halvt förfrysta av väntan ute i kylan) och slutade på 456. Ja, ni fattar. Allting var helt KANONBRA! 
 
Det var två förband som spelade. Det ena, Fifth Harmonics, var..eeh..ja speciella. Mer än så säger jag inte. Men de var iaf med i x-factor i förra året(?). Det andra bandet var helt FANTASTISKA! Säger jag brittiskt band så förstår ni nog rätt snabbt en av anledningarna till varför, hehe. De heter Little Mix och var med i x-factor i England 2011 eller 2012. Hört talas om dem innan man aldrig lyssnat på dem och nu är jag helt kär i dem och lyssnar på dem hela tiden. Deras brittiska gick rakt in i mitt speciella rum för britter. 
 
Vi (jag och Anni) gick helt i taket och skrek och hoppade och hade oss och var heeeeeeelt hyppade hela tiden. Anni flippade ut T O T A L T när hon såg Demi. Hon var inte nårbar under en tid där (jag menar det verkligen). Hon skakade och skrek/viskade: Hon är på riktigt, hon är på riktigt. Haha!
 
Gissa när jag flippade ut totalt? Jo, det ska jag berätta. De visade en liten film och helt plötsligt var Ed Sheeran med och snacka!!! ED SHEERAN!!!!!?!?!?!?! Jag kunde inte sluta skrika och hoppa. Haha, inte trodde jag att jag var sådan, men man lär sig alltid något nytt om sig själv. 
 
Sen väntade det en nästan två timmars bilresa hem.
 
Så nu har man tagit och sett några kändisar med! Men än är det inte över. Om bara några månader så är det dags för det mest kända pojkbandet i världen. Hihi. 
 
Fina mobilbilder. Allt för er, eller något. (Vi skratta lite väl mycket.)
Little MixDemi.

I behov av namn!

Publicerad 2014-03-02 i 7:e månaden

Nu kör vi på ännu en sammanfattning eftersom jag har blivit så dålig på att uppdatera. Dock blir den väldigt kort och inte så detaljrik eftersom jag smiter om ett tag till Virgina med Anni för att senare idag kolla på en konsert. Yay! 
 
Så, hela veckan har varit väldigt bra faktiskt. Lite småbråk här och var men överlag inget större riktigt. 
Kommer inte riktigt ihåg vad jag har gjort tidigare i veckan så jag börjar med torsdagen. Jag bestämde mig för att på kvällen ta en promenad för mamman kom hem tidigare så jag slutade även tidigare. Det var KALLT även om det såg varmt ut för vinden bestämde sig för att inte lugna ner sig. Men det var skönt med en promenad iaf och få lite frisk luft! Sofia, jag gick där nere vid träden och bäcken, du vet där vi tog oss en promenad innan vintern. Kommer du ihåg? Tänke på dig en massa och gick ju även förbi dit gamla hus. Saknar dig så otroligt mycket men är så mycket gladare över att du trivs uppe i Chicago! Vi ses ju ändå om 6 månader! 
 
Fredagen gick även den bra. De hade halvdag så jag hämtade upp dem vid middagstid och Sam's kompis följde med hem. Sen kom mormorn och hämtade Sam eftersom hon skulle spendera helgen uppe hos dem med deras kusin Kenzie. Efter ett tag så kom även kompisens lillasyster över. Mamman behövde nämligen hjälp med att passa dem eftersom hon var iväg. 
På kvällen så smet jag och Keller på bio för att kolla på The Lego Movie. Haha, den var riktigt rolig!! Inte vad jag hade förväntat mig precis men oj vad jag skrattade! Den är alltså sevärd även om man kan lista ut PRECIS vad som händer genom hela. 
Senare när vi kom hem och Keller tagit ett bad så läste vi lite och gosade och sen somnade vi båda två. Det sista jag kommer ihåg är att Keller somnade och nästa sak jag kommer ihåg är Ashley som kommer in och väcker mig. Haha, de skrattade gott och väl åt mig. Var så yrvaken så det såg ut som om jag var redigt full eller drogad. Haha! 
 
Igår så smet jag, Anni och Claudia och bowlade. Fy vad fint ställe och jag har aldrig käkat så goda nachos förut! Och allt för en redigt bra slant! Jag ska så smita dit fler gånger och defenitivt med kompisarna som kommer på besök. Petra, Carro, Andrea, vi ska smita och bowla!
Efter det så smet vi lite snabbt till Towson Mall, de andra var i behov av lite nödvändigheter. Efter det så begav vi oss vidare hem till Anni, hon skulle jobba på kvällen. Så jag stannade kvar med henne hela kvällen och Clau smet över till sin pojkvän. 
 
Och nu är jag här och skrev mer detaljerat än först tänkt. Men nu är det gjort så jag slipper tänka mer på det. Btw lite bilder på bowlingen kommer senare (hur mycket senare får vi se). 
 
Jo förresten, en sak till. Jag har härmed varit förkyld i över en månad och den ser inte ut att vilja försvinna. Så får se hur länge den har bestämt sig för att bosätta sig hos mig. 
 
Måste bara lägga till ännu ett btw. Jag har spelat gitarr heeeela veckan. Jag älskar den och vill att ni ska hjälpa mig namnge den!