hipphurrabamsefar.blogg.se

Snabbis

Publicerad 2013-11-30 i 4:e månaden

Snabbsammanfattning av de senaste dagarna. 
I onsdags så smet jag över till Anni på kvällen och hjälpte henne baka en finländs kaka. Mitt bakande gick ut på att titta på. Hade ju ingen aning vad som skulle göras, haha. Men innan bakandet så tog vi och beställde biljetter till en One Direction konsert i Philadelphia i augusti nästa år. Haha, Anni blev lite smågalen efter det! Och vimsig med! Haha, man kan ju inte annat än älska henne. 
Sen i torsdags var det Thanksgiving. Jag slappade uppe i mitt rum tills runt halv två då det var dags att sticka in till Baltimore till aunt Pauli and uncle Tom. Vilket vackert hus de har! Så galet underbart och de hade ett piano! Men jag vågade inte riktigt plinka. Föredrar när det är tomt i huset eller bara någon människa i det, som jag känner och har hört mig spela förr. Men tjeeena vad mycket mat man gör och vad lite man äter av allting. Men då äter man ändå mycket! Hur som haver så käkade jag faktiskt inte så väldans mycket. För jag var lagom mät på vägen hem. Till efterrätt så fanns det iaf 6-7 olika sorters pajer och chokladmousse. 
 
Senare på kvällen så smet jag och Anni över till Sofia och hängde lite innan vi smet till Towson Mall vid midnatt (det var ju Black Friday). Vi var där i en timme, smet mest dit för Yolavi'n (Frozen Yogurt). Inte så mycket folk faktiskt. Nästa dag så blev det av att vi smet dit igen och denna gången var Claudia med. Då var det mer folk men ändå inte överdrivet med folk, trodde det skulle vara mer. Men tydligen är det mer elektronikaffärerna som är mest populära under denna dag. Liten snabbvisit hos Anni innan jag smet hem för att vara med och fira Sam med släkten. Väldigt trevligt. Det var samma folk som på Thanksgivingen. 
Sen så var det dags för mig att smita igen och denna gången till White Marsh. Där jag mötte upp de andra och så kollade vi på Hungergames Catching Fire. Väldigt bra överensstämmelse med boken! 
Det roligaste var att hela salongen var PROPPFULL när vi kom dit så vi fick sitta lääängst fram. Jag hamnade på kanten och jag satt och skrattade nästan hela tiden. För sitter man där så ser personerna ut som jättar där man sitter och som pygméer på andra sidan. Haha, så jag och Sofia flyttade bak ett snäpp och mer i mitten där det fanns två platser kvar. 
 
Nu måste jag smita och får berätta mer sen. 

HURRA HURRA HURRA!!!

Publicerad 2013-11-30 i 4:e månaden

INGEN MINDRE ÄN MIN FANTASTISKA MAMMA FYLLER ÅR IDAG! IDAG ÄR DU ETT STEG NÄRMARE I ÅLDERN MOT GRÅHÅRIGHETEN!! GOOOO MAMMA! IDAG FYLLER DU 43! (Om jag inte är helt ute och cyklar? Vilket är inte helt ovanligt för att vara mig.)
Jag måste tyvärr meddela att jag helt glömt skicka dit födelsedagskort. Det ligger här bredvid mig. Hoppas du inte dör av det. 
Och eftersom jag har så många smickrande foton på dig så gör jag nu en liten hyllning till dig. 
Hihi, kunde icke låta bli! Sorry.
 
(Hihi, måste erkänna att jag hade lite småkul när jag kollade runder på alla foton. Och "alla" i detta fallet är inte så många för du verkar vara "rädd" för kameran.)
 
Du får ha i åtanke att jag har foton som enligt dig inte får skådas av någon annan än ingen! Så jag var snäll när jag valde foton ;) 

Mitt projekt

Publicerad 2013-11-28 i 4:e månaden

Jag hade tänkt mig att detta skulle vara mitt årsprojekt. Men det lär nog mer bli någramånadersprojekt om det fortsätter i denna takten. 

Tanken hade aldrig slagit mig förr..

Publicerad 2013-11-28 i 4:e månaden

Nu undrar ni säkert vad jag menar med det. Men det är faktiskt så att jag ska den 13:e augusti 2014 åka till Philadelphia och kolla på en One Direction konsert! Vad hände där liksom? För två år sedan visste jag inte att de fanns. För ett år sedan hade jag aldrig köpt en biljett. För två månader sedan hade jag aldrig köpt en biljett. Idag så har jag köpt mig en biljett. Och gissa vem jag ska gå med? Jo, Anni! Bra pris och bra platser! 
Det är hennes resemånad så det är vår sista dag tillsammans i USA. Fattar ni hur galet sorgligt det kommer vara?? Jag har redan gjort så mycket galenskaper med henne och har så mycket galenskaper kvar. Att tänka på att det kommer ta slut någon dag gör mig ledsen. Men jag ska ju hälsa på henne och hon mig, så det är inte precis så att vi kommer att dö. Men det blir faktiskt ett väldigt bra atvslut på året! Ett riktigt megadunderbrakande avslut faktiskt!!! För Anni (och USA i allmänhet) har verkligen fått mig att gilla dem.
De är/verkar assköna! Kollar ni på detta så förstår ni vad jag menar.
 
Något annat kul som har hänt är att vi bokade biljetter till Florida igår. Vi fick tur & retur för ynka 208 dollar!! Biiilliiiiigt! Och vi har inga byten, utan det är raka spåret som gäller! Så nu längtar vi apamycket mer tills vi smiter. Men det är icke (sa nicke) länge tills dess! 
 
Det har förresten snöat idag. Lycklig. Även om snön är puts väck nu.

Hundrade dagen

Publicerad 2013-11-26 i 4:e månaden

Hängt lite med Sofia, blev rätt mycket snack. Jag uppdaterar mer på den fronten längre fram. Men ni får gärna hålla tummarna för att allt går bra!! Huset är städat, mitt rum är städat och jag sitter nu och virkar på mina mormorsrutor, lyssnar på Bastille och njuter av åsynen av min The Beatles tygväska! Om en timme är det dags att köra till skolan för att börja jobba. Imorgon är sista skoldagen för barnen. Sen så är det ju thanksgiving. 
 
Det är med annat ord en bra hundrade dag jag har här. Ja, ni läste rätt! Har varit här i hundra dagar idag och det känns bra. Jag är inte så smart för jag tänker hela tiden, "Å, en tredjedel avklarad!". Dummare tös får man ju leta efter... 
 
Får ta tag i lite brevskrivande idag med. Har en hel del att skriva. Det är ju snart jul och allt och jag måste skicka det senast på lördag så jag vet att det kommer fram. Har fått höra att nu i juletid så tar det löjligt (enligt mig) lång tid för allt att komma fram när det gäller posten. 
Min snygging, som används flitigt! 
 
 
Ps. Blev lite ändrade planer. Ashley smiter och hämtar ungarna så jag har mer tid för virkning och brevskrivande! 

Dagen i bokstäver

Publicerad 2013-11-26 i 4:e månaden

Sitter i fåtöljen nyduschad, med min virkning, lyssnar på One Directions nya skiva, ska kolla på HIMYM närsomhelst och hoppas på en god natts sömn inatt. 
 
Direkt efter att jag lämnat ungarna på skolan och jag käkat lite frukost så smet jag över till Sofia och vi underhöll oss med lite M*A*S*H, Glee, One Direction klipp, varm choklad, stickning/virkning, musik och julklappsinslagning. Sen under eftermiddagen så har allting flytit på bra! Inte som de sista dagarna förra veckan, vilket kan bero på att jag inte riktigt har de hormonsvägningarna nu längre (thanks my carrot!). 
 
Imorgon så ska jag hjälpa Ashley städa inför Thanksgivingen på torsdag (vi ska inte vara här men folk ska sova här och vi ska fira Sam med släkten på fredag). Sen så kommer Anni över och Ashley ska hjälpa oss att köpa flygbiljetter till Florida! WOHO! Och förhoppningsvis har jag tid över för att smita över och virka lite hos Sofia! Jag ska visa er bild lite längre fram på mina underbara mormorsrutor. Har köpt färgerna rött, mörk grå, ljus grå och vit. Blir mycket fint alltihop. Lovar!
 
Har kommit att älska brittiska ännu mer nu när jag har hört fyra brittiska och en irländsk kille under de senaste dagarna. Får ta och hitta mig en brittisk kille. Men chansen är ju inte helt omöjlig! 
 
Haha, HIMYM är roligt idag! De rimmar hela tiden i dagens avsnitt. 

(Bra) Sööööndags kaaaaaos!!!

Publicerad 2013-11-25 i 4:e månaden

Jag har haft en söndagskaos med Anni och en Sofia som kom på slutet. 
Dagen börjar med jobb, vaknade klockan sex (efter alldeles för lite sömn (igen)), och blev sen fri klockan tio. Sen så väntade jag in Anni och så smet vi till Michaels först där jag köpte garn till min julfilt jag ska göra. Nu har jag ett årsprojekt! En STOR julfilt till nästa år! Längtar tills jag börjar virka imorgon med Sofia! 
Därpå blev det target där Anni köpte vinterskor för 37 dollar. Billigt! Sen så hade vi lite kul med deras kassar. Tänk er en ICA-kasse fast lite mer än dubbel så lång. AHAHA!! 
Detta ledde sen till Towson Mall. Vi gick runder lite och leta svart långkjol till Anni och sen tröståt vi lite på Yolavi för att vi var så trötta. Haha, jag kan tröstäta för allt ;)
På vägen hem till henne så stannade vi till vid ett Eddie's och sen ett till Eddie's. Chillade på hennes rum i någon timme innan chillandet övergick i övertrötthet som ni vet gör mig lite halvgalen. Ni skulle allt se alla videor vi har gjort! HIHIHIHAHAHAHÅHÅHÅHÅHHHEHEHEHEHEHÖHÖHÖHÖHÅHÅHÅHÅ!!!! Sofia kom sen över vid 7 och vi tog tag i uppgiften att muntra upp henne efter hennes dust med hennes mycket speciella värdfamilj!! När vi satt i bilen på väg för att köpa pizza så tror jag allt vi lyckades, för det var som om vi var FULLA. Redigt fulla.. Fast inte på alkohol (inte lagligt här ju för 19åringar att dricka.. larvigt) utan på...? Trötthet? Vi körde med One Direction på högsta volym och tre töser som VRÅLAR med för full hals, förutom Anni som har halvt tappat rösten så det blev mest kraxande från hennes håll.
Sen blev det dags att visa Sofia alla videosarna och lite klipp på youtube som vi garvade söder åt! Samtidigt som vi käkade pizza då. 
Och nu är jag här i min säng och mår så galet mycket bättre och gillar mitt liv! 
 
Det är ju för tusan Thanksgiving på torsdag (då vi ska ÄTA hela dagen) och sen lite födelsedagskalas på fredag för Sam med släkten och i helgen så ska jag Sofia, Anni och förhoppningsvis Claudia ha sleepover!!! WOHO! Och i veckan så ska jag och Sofia kolla på en massa M*A*S*H, virka/sticka och slå in paket. JADÅ! 

Hormonbesvär

Publicerad 2013-11-24 i 4:e månaden

Jag är överdrivet sentimental. Denna dagen har varit så bra men sluat i rena rama hormonsvägningar. Tårarna kom/kommer fortfarande. Är så förbannat trött, har mensvärk och saknar min familj och vänner så det dånar om det! Att dessutom inte kunna sova ut inatt gör mig så nere. Sov inte alls mycket inatt pga av mensvärk som aldrig gav med sig och har redan sovit alldeles för dåligt denna veckan. Jag räknar inte med mycket sömn inatt heller och sen börjar nästa jobbvecka igen som betyder ingen tid att sova ut. JAG ÄR HELT SLUT OCH BEHÖVER SOVA så att slutar sakna alla där hemma ännu mer så att hemlängtan inte blir värre än vad den redan är. Jag medger att ger någon mig en bilijett hem nu så hade jag inte tvekat att ta den. Vill hem till min familj. 

Djslelrogoxnsnalaäeodpalnen

Publicerad 2013-11-23 i 4:e månaden

DkdksovmrbskzkanemeökzkansnamemlglfnsnsmemrörögDldmanaNrödödps osiskndneäammegjabDnsösöcloxöemDldmmsemrötågådoqlrä rfåldmaöaömfmfgoEldldmfnneldkgvgägnsnandöräggöcndndldlfnabhyajsvrgg setjhbaåäMEMSVÄRKsmmwKLOCKANllfpfpcöwäeäröfpcxlmzmSmslrlelqkajahuai pqptn2AMtennslxiayhawwmqömrmfägäsmsnaifidihabanrllgåhåädnabakldlgpcpdlmw. 

Tillräckligt nära

Publicerad 2013-11-23 i 4:e månaden

Dagen som började segt slutade med en filmkväll hos Anni med hennes värdbarn. Dagen fick ett bra avslut. Det enda som var synd var att mitt och Annis mycket bra samtal avslutades alldeles för tidigt och abrupt. Vi hade precis kommit igång och så var det dags för oss att smita hem. Vi hade lätt kunnat sitta där i några timmar till. Anni är fin och ni hade gillat henne. En härlig tös som förtjänar mycket och är så galet glad att jag har lärt känna henne! Att hon bor i Finland, vilket är inte så långt iväg, gör det hela bättre. Betyder att jag kan hälsa på henne utan att pröjsa alldeles för mycket. 
Så jag har Sofia 2,5 timme bort och Anni kanske 6 timmar bort. Dock är det lite skillnad från 3 minuter iväg här. Men det är ändå nära. 
 
Jag har påbörjat mitt 2000 bitars pussel (vet inte om jag har nämnt det tidigare?) och idag så hjälpte Ashley mig lite. Det är väldigt kul för vi sittar alltid och småpratar för oss själva när biten som vi vill ska sitta på ett visst ställe inte håller med oss. Min lösning är alltid "Hämta hammaren. Lyder den inte oss så kan man alltid använda våld!" 
Hittar vi äntligen biten som passar så skriker vi till och gör små hurrarop för oss själva. Vi är lite småtokiga. Eller Ashley säger att det är vi inte alls utan det är de andra som inte förstår oss. Tja, man kan ju se det på olika sätt.
 
Men en sak som jag bara ser på ett sätt är att jag ser mycket fram emot att äntligen få sovmorgon imorgon (kommer säkert vakna upp vid 7 som vanligt..).
Av någon konstig anledning (som egentligen inte är så konstig eftersom det inte är min säng) så kan jag inte sova så länge på morgonen här. Jag sover inte så bra med andra ord. Det är ofta jag vaknar upp en eller två gånger mitt i natten och vrider och vänder på mig. 
Tillexempel så vaknade jag denna morgonen minst åtta gånger från 6-6:30 för jag var inte säker på om jag ställt alarmet igår så att jag skulle försova mig. Vilket jag undermedvetet visste att jag gjort, ställt alarmet då. Men hur mycket jag än intala mig själv att jag ställt alarmet så ville inte min hjärna koppla att jag faktiskt gjort det. Och detta är inte första gången det händer. Så inte undra på att jag ofta är rätt trött på kvällarna eller under dagen. 
 
När jag skypade med Rebecka innan i veckan så frågade hon mig vad jag saknade mest bortsett från familj och vänner. Jag svarade min säng. Vilket jag tänker hålla fast vid. Min säng är sängen jag sover som en bebis i. Kvittar närhelst jag lägger mig, den är alltid min vän. Och duntäcket som ligger på sängen är jag aldrig för varm eller kall i. Kvittar om det är minusgrader eller för mycket plusgrader, även om jag föredrar att somna till ett kallt rum. Mitt duntäcke vet nämligen hur den ska värma mig och få mig att snusa som en bebis. 
 
Sista saken. Skypade med Julia idag. Denna person förgyllde verkligen min dag. Har aldrig en tråkig sekunden med henne alltså. Och jag kommer aldrig glömma kommentaren om förlovningen. Hihåhaha!!

O MY CARROT!!!

Publicerad 2013-11-22 i 4:e månaden

Efter två dagar med ungar som har tagit mig till bristningsgränsen. Har nu kommit fram till att det beror nog på att jag har mina dagarna-innan-pms-besvär nu. Så ska ta mig igenom en morgon och en eftermiddag+kväll och sen så kan jag säga och ta helg! 

Men vad jag verkligen behövde ikväll var Anni. Hon kom över och vi käkade dumle, marabou och chokladtårta (inte något av det i mängder, men lite av varje) och kollade på en massa One Direction klipp. HAHAHAHA vi skrattade ihjäl oss!! Jag har så ont i mina käkar och i min mage nu, för vi skrattade inte bara några få gånger utan i ÖVER EN TIMME!!! Ni anar inte hur många roliga saker det finns att kolla på.
Sen skrattade vi oss igenom SELEVEN (7 eleven) och Dunkin Donuts. HIHIHIHAHAHAHHÖHÖHÖHÖHHOHOHOOHHEHEHEHEHHAHAHAHIHIHIHIH!

O MY CARROT!!!!!!!!!!!!!!!!

3 MÅNADER & 19 ÅR = DUBBELFIRANDE

Publicerad 2013-11-20 i 4:e månaden

Idag fyller jag 19 år och jag har varit här i tre månader. Vilket gör att jag har klarat av 1/4 av mitt år. Tiden har gått så snabbt och jag klagar inte på det! 
 
Fick mig en sovmorgon idag och har sedan dess chillat. Chilla i min säng till 9:20 då Sofia kom och vi smet och tankade (självklart strulade det igen..) och körde och hämtade upp Anni. Sen bar det av till Towson Mall där vi först smet till Frozen Yogurt och firade lite och efter det smet vi till favortiaffären. One Direction/Justin Bieber affären. HAHA oj vad kul man kan ha där inne!! Sen fick jag äntligen köpa min födelsedagspresent till mig själv! Woho. Pandora armbandet sitter nu fint och bra på min arm! 
När vi lämnat av Sofia hemma hos sig så tog jag och Anni tag i att köpa flygbiljetter till Florida. Det slutade med att vi inte köpte några och ska få hjälp av våra världföräldrar på torsdag. HAHA! Vi är inte så duktiga.
 
Det efterlängtade skypesamtalet med familjen kom vid 12:30. De hade dukat tårta och fint hemma (även dukat för mig och Sebastian) och första tårtbiten blev min och Thea fick äran att äta upp den. Så jag (padddan) satt på hörnet och kände mig otroligt delaktig. Mitt gröna paket, som kom i fredags, fick öppnas och det blev lite åh-ande. Men det bästa var lappen med citat av vad Sebastian sa och tidningen där de hade ringat in "10 övningar för att få en mindre rumpa" eller något liknande. Ett litet skämt från familjen. Haha! Så för att rabbla, jag fick marabou och dumle (vem är inte förvånad), pandoraberlock (en viking för att påminnas om mitt kära fosterland och vara stolt över mitt land), en jultidning och en fitnesstidning (eftersom jag får så mycket choklad, haha), brev, amerikanska flaggan i pärlor och chokladpudding! 
Jag kom på igår att jag kommer aldrig hinna sakna svensk choklad för jag får det lite hela tiden. Haha, inte alls beroende. 
 
Hämtade sedan barnen och smet hem. Sen blev jag först bannlyst från köket och sen vid fyra från huset. Så då smet jag och Sam till biblioteket och hade oss. Väl tillbaka så blev jag först lämnad ute i kylan för att jag fick inte gå in i huset direkt. När jag kommer in så har de släckt ner och allting var väldans mysigt. Jag blir ledd upp till Sams rum där vi kommer in i China! Det finns en myshörna där man kan läsa böcker, en upptäckarhörna, en kreativitetshörna, en stenhörna (med riktiga stenar från China). Efter 20 minuter så var det dags för Kellers rum. Denna gången klev jag in i USA. Här körde Keller lite snabbfakta om USA och sen så blev det tävlingsdags. Efter att jag förlorat mot Sam, som inte var där (Keller är lite partisk och hittar på sina regler efterhand), så skulle Sam till simträningen och jag blev då ledd av Keller in till Frankrike! Detta är i TV-rummet och jag fick kolla på Tom & Jerry och käka frukt. Alltså avslappningsrum ;)
När sedan Sam blev upphämtad av pappan så blev det dags att smita in i SVERIGE-rummet! Detta är matrummet där det serverades svensk mat! Köttbullar, potatismos, lingon och brunsås. Allting från Ikea, förutom potatismosen. Smakade mycket gott! Kul hade vi undertiden vi käkade. 
 
När vi ätit färdigt så blev det presentöppning. Jag fick ett 2000 bitars pussel med nyår på Times Square som motiv, presentkort på Forever 21 och ett kort av Sam och något av Keller som jag aldrig riktigt fatta vad det var, vilket jag fortfarande inte gör.. Men söta allihop! Sen bars tårtan in. Äkta chokladtårta och ack så farligt god och mäktig! Halva tårtan finns kvar och den måste ätas upp snart annars blir den dålig och kommer slängas, så jag kommer inte svälta de nästkommande dagarna ;) 
 
Så för att sammanfatta dagen så har den varit helt underbar!
 
Och nu sitter jag idag, den 20:e, vid ett uppfällbart bord och ska snart påbörja mitt nya pussel. 
 

Dem uppskattade söndagspromenaden

Publicerad 2013-11-19 i 3:e månaden

 
Bild 2: Ser ni saltboxen i bakgrunden på? De sattes dit för lite mer än en månad sedan. Overreacting americans.. de är sommar/höst/vårväder ute.
Bild 4: Det finns rätt stora löv här.
Bild 7: Mina en månad gamla Dr. Martens. Bästa bootsen jag köpt, någonsin! 
 
Att gå på promand är verkligen något jag uppskattar. Något av det bästa som finns! 

Hypertrött och oväntad sovmorgon

Publicerad 2013-11-19 i 3:e månaden

Helgen var en fin helg. I lördags så smet jag och Sofia till Arundel Mills. Jag behövde nämligen köpa byxor eftersom jag råkat spräcka ett par tidigare i veckan. Oupsidejsi! Det var inget mer dramatiskt än att de var slitna och jag böjde mig ner och sen så sa det KNAKELIBRAK. Men surt läge. Mina enda svarta byxor och endast två par brallor kvar. Så nu har jag införskaffat mig ett par snygga och sköna chinos. Billigt och bra på H&M! 
Efter det så körde vi till Wegmans (mataffär) där Ashmeen (tysk) mötte upp oss och vi körde tacohandling! Lite små skratt senare så var vi tillbaks vid bilen och jag och Sofia satte återigen på spotify i Jens. Olala för att lyssna på gamla Carola låtar, julmusik, One Direction (ja, Sofia har fallit för dem nu) och en massa annat underbart! Väl hemma hos Sofia så lagade jag och Ashmeen tacos medans Sofa bakade kladdkaka. Hahahaha, fy vad galna vi blev i slutändan. Haha, ja ni vet hur jag brukar sluta upp en trött kväll. Fatta mycket jag skrattade!!! Först kom tårarna, sen ramlandet av stolen och sist men inte minst, förmågan att resa mig försvann. 
Efter tacosen smet vi och hyrde Thor. Väl hemma blev det kladdkake-time! Hoho, jag flippade ut totalt och gjorde en finfin video. Eeeeller inte.. (videon finns på instagram och fb)
Sen somnade jag självklart under filmen. 
 
Ashmeen åkte hem efter filmen och jag sov över hos Sofia (även om jag bor två kvarter bort). Men det är mysmys med övernattning! Blev en typisk underbar morgon! Vaknade när vi vaknade, segade, käka frulle, duschade och sen så smet vi till Michaels Arts and Crafts. Är helt nerkärad i den affären nu! Så galet mycket garn överallt och jag vill bara börja på min julfilt nu! Ska göra en asstor julafilt!
 
Sen till idag. Har gått på promenad med Sofia och sen skypade jag med finfina Rebecka! Saknar henne massor. Så kul att snacka igen. Efter det så blev det Michaels med Sofia (igen). Hon behövde nämligen mer garn och de hade hade bara rea på det garnet igår och idag. Sen så skypade jag med Pontaponta! (Glömde lite bort den mitt i allt, men det löste sig.) Hihi, vi är knäppa vi! 
Allting har gått bra med ungarna idag! Inga problem alls. Vi har snarare skrattat hur mycket som helst! Det bästa var vid kvällsmaten när jag nämner att mammor vet ALLT om sina barn. Sam antar utmaningen och frågar sin mamma vilket är det senaste klistermärket som hon satte upp på sin säng. Ashley funderar i två sekunder och säger sedan "Simklistermärket". Sam stirrar beundrande (och något förskräckt) på sin mamma och vi andra börjar asgarva. Så komiskt!
Något som gör mig extra glad är att Keller älskar JULMUST!! Äntligen något svenskt som har gått hem hos någon! 
Fick även förfrågan av Ashley om jag ville ha sovmorgon imorgon så tar hon hand om morgonen. Mitt svar blev typiskt svenskt "Jag skulle inte klaga. Om det inte är något problem så gärna." Hon börjar småskratta och svarar "Om det hade varit ett problem så hade jag inte frågat." Haha, sant! 
 
Så ikväll så kan jag gå och lägga mig lite senare än vanligt och vakna närhelst jag vill imorgon! WOHO!!! Plus att jag får inte glömma meddela er att jag är bannlyst från huset från 4-5. Barnen slänger ut mig då. 

Popcorn, julmust, tända ljus och film

Publicerad 2013-11-16 i 3:e månaden

 
Idag så myser jag till det för mig själv. Riktigt hejdundrande! Bara vetskapen om att jag kan vakna när helst jag vill imorgon förgyller kvällen ännu mer. Inte för att jag har haft en dålig dag, snarare tvärtom.
Har spelat spel med kidsen, räfsat löv, lekt i en de gigantiska lövhögar, undivikit deras rum (är portad till på måndag av hemlig anledning (som jag redan listat ut beror på min födelsedag som ligger runt knuten)), chillat halva dagen medans Keller haft en kompis över och Sam varit hos en kompis. Älskar verkligen kontakten som jag har fått med dem nu! Det känns så bra,, och vi har riktigt kul tillsammans även om man vill gå och slänga sig i väggen ibland! 
 
Sen har jag ikväll även blivit officielt förklarad konstig. Ashley berättade för pappan vid kvällsmaten att jag räfsat två tredjedelar av gräsmattan idag (den är väl lika stor som en normal gräsmatta hemma) och Chris bara stirrar på mig och säger "What?". Han trodde inte mig eller Ashley. Jag sa att det var inga problem, jag gillar att räfsa och tycker det är kul. Han trodde mig inte och bara fortsatte att stirra. Faktiskt lite småkul, haha. Senare konstaterade han att det var ju bra men att jag är väldigt konstig och Ashley skrattar och säger att nu kommer han vilja att jag ska stanna. Haha, föräldrarna är så sköna! 
 
Ikväll har det varit mer likt ett Ekströmarna i Tånneryd kvällsmat. Sam hade sin kompis med sig hem till oss, de ska ha sleep over, och hon är inte blyg. Så det blev myyycket snack och högljutt vid matbordet! Oj, vad härligt det var! Det om något har jag inte varit så säker på om jag skulle sakna. Men tydligen så gör jag det. Vill ni veta samtalsämnet? Vet att du vill mamma, hehe! Bajs och åter bajs. Så fruktansvärt kul! Synd att du inte tillåter det hemma mamma, för det är kul. 
 
Nej, men som sagt så var jag ute och räfsade löv idag. Så skönt att använda kroppen åt en vardaglig syssla istället för bara hjärnan. Det luktade så gott och det kändes så skönt. Jag är konstig (hade tänkt skriva 'inte konstig' men kom på att det stämmer ju inte riktigt) och mänsklig. 
 
Något annat som jag kan berätta är att jag har gjort både svenska pannkakor och brunsås idag, men självklart ville inga av mina ungar smaka. Mer till mig då förstås, men smaka? De smakar inte ens och säger att de inte tycker om det. Haha, jovisst. Men kan inte förvänta mig så mycket mer av dem, antar jag.

IKEA 2

Publicerad 2013-11-15 i 3:e månaden

Jag och Sofia smet till Ikeat utanför Washington denna gången. Betydligt bättre men inte så mycket större egentligen. Övervåningen tog en halvtimme denna gången, istället för tolv minuter(...) och nedervåningen tog en halvtimme det med. Så kändes lite mera okej plus att det var en massa julasaker så jag klagade inte! 

Har kommit hem med ett till julaljus (lukt av äpple och kanel) och tre ljus som luktar av bark och skog. Jamen hallå? Jag är en skogsmänniska, okej? Himla inte med ögonen gott folk. Jag kan se det!  (Tindra, det är Tindra ljus. TÄNKER PÅ DIG!!!) 

Sjukt kul när vi hittade en gigantisk canvas världstavla och de har ÄLMHULT utsatt! Lilla, mini Älmhult! Man känner sig allt lite hemma då. 
Sofia, jag är ledsen för att jag skriver detta här. Men det var så kul och bra att jag kan inte hålla mig. 
När Sofia såg världskartan och började kolla på USA så konstaterade hon att New York ligger ju
ovanför Baltimore. Nu har hon lärt sig något nytt eftersom hon antagit Baltimore ligger ungefär där Boston ligger hela denna tiden. Haha, Sofia du är så skön! 
Någon i personalen har antingen ett tråkigt liv eller för mycket fritid. För de dekorerade allt med en massa gosedjur (vilket var fett kul!). 
Brukar de ha många kunder eller har de bara en överdos av kundvagnar? Jag tror att de möjligtvis har spökkunder, för jag såg inte så många riktiga kunder. 
Tänker på dig mamma! 
JAG HITTADE MIG NYPONSOPPA!!! WAAAAAH!!! (Fast den var inte jättegod.)
Självklart blev det köttebullar denna gången med!! Men jag tog mig lite tomat/gulaschsoppa med!! Så galet gott med soppa! Tror det är andra gången jag äter soppa sen jag kom hit. Ett litet smakprov på prinsesstårta fick även det följa med, dock var den inte hejdundrande god, bara god. Sen blev det lingonsaft (kändes som svensk sommar) och julmust (vilket gav mig julkänslor). Så det blev många årstidskänslor på bara en måltid! Tänk att en dryck kan avgöra vad man känner. Rätt otroligt va? 
Åke njöt ofantligt av att vara svensk idag! Vilket är helt förståligt enligt mig. Unnar honom det! (Ps. Han är på upptäcktsfärd efter en maka. Får se vad som händer.)
VEM HAR BOKAT SVENSKT JULBORD PÅ IKEA??? JO, JAAAAAAAAAAAAAAAG OCH JAG FÅR KÄKA HUR MYCKET JAG VIIIIIIIIIIIIIIIL!!!!!! MUMMAKARDEMUMMA! 
 
Nu sitter jag och njuter av att sörpla på julmust, käka araksbollar/chokladbollar/negerbollar och mysa med alla mina sex ljus tända. Det luktar gott kan jag säga. Alltihop. (Jag chillar innan det blir en hel dag av ungar imorgon, för de har nämligen studiedag.)

Bor med en påhittig morsa

Publicerad 2013-11-14 i 3:e månaden

Efter skolan idag så gick vi till biblioteket, Ashley var med för hon hade haft ett möte med Sams lärare. När vi sitter vid ett bord på barnavdelning och Keller, som sitter någon annan stans, kommer fram och vill få hjälp av Ashley efter att han har varit på toa. När han smitit in på toan så lutar sig Ashley fram och ler med hela ansiktet och säger att vi smiter och gömmer oss någonstans så att han tror att vi har gått. Sagt och gjort, vi tar med oss alla våra saker och smiter och gömmer oss under trappan. Sam tycker det är lite halvpinsamt att stå under trappan men då säger Ashley att nejdå, detta är vår mötesplats, så det är chill. Haha! När Keller tillslut hittar oss så är det Ashley som skrattar mest, men vi alla viker oss av skratt. Hahaha! Skön morsa och underbar min i Kellers fejs när han hittade oss!
 
Något som jag har konstaterat är att det är roligare att ta hand om dem på eftermiddag/kväll än morgon. De är dubbelt så jobbiga då för de är såå slöa och gör allt fyrdubbelt så långsamt än vad det egentligen tar och sen är det alltid någon som klagar på vägen till skolan. Mamma och pappa fattar inte att ni står ut med oss. Fatta jobbiga vi måste ha varit när vi var små och kan nog inte riktigt säga att det har ändrats så mycket heller sen dess, förutom att vi kan "ta hand om oss själva nu". 
 
På tal om att klaga. Keller slog rekord idag. Från det att vi gick utanför dörren till skolan hörde jag inget annat än gnäll, gnäll och gnäll. Var helt trött på honom efter bara några hundra meter. En "rolig" (inte rolig just då, då man hört alldeles för mycket klagomål) händelse är när han började klaga på att det är alldeles för kallt och han vill absolut inte gå mer till skolan utan ta bilen.
 
Jag: Du har ju din vinterjacka på dig och dina vantar, så vart fryser du då?
Keller: Om mina fötter!
Jag: Du har väl vinterskor, så varför använder du inte dem?
Keller: (Snusförnuftig i sådan mån att han har bestämt sig för att han SKA åka bil till skolan) Jag använder dem bara när det är snö eftersom det är SNÖskor och det är ju ingen snö än. 
Jag: (Himlar med ögonen.) Då får du ju skylla dig själv. Jag tar inte bilen bara för att det är 5 grader ute.
 
Ibland vet man inte om man ska skratta eller bli galen... 
 
Imorgon smiter jag och Sofia till Ikea. Men denna gången till ett annat som ligger utanför Washington som vi hoppas på är betydligt bättre än det förra! 

Oväntat samtal och trevligt sällskap

Publicerad 2013-11-12 i 3:e månaden

Idag får jag ett oväntat samtal av min kusin och nu kan jag inte sluta le!!! Hur bra är hon inte egentligen? Jag säger bara stortfettmegabautagrattis till henne och Anton!! Finfina paret alltså. 
 
 
Snart så kommer Sofia över för att kolla på M*A*S*H. Ska bli trevligt med lite sällskap i detta vädret. Blåsigt, kallt och med icke existerande snö. De sa nämligen att det skulle snöa idag. Så jag hoppas på att det kommer lite iaf senare idag. Den behöver inte stanna, bara vissa sitt nylle.  
Sen ikväll kommer Anni över och då ska vi grilla marshmallows över ljus! Skojar inte, det funkar. Tar lite länger tid men det är mysigt, gott och framförallt kul!

Svenne helg

Publicerad 2013-11-11 i 3:e månaden

I helgen så har jag umgåtts med bara svenskar i över 24 timmar. Kan inte säga annat än att det var grymt skönt och annorlunda. Att vara fyra personer och inte behöva säga ett ord på engelska på en hel kväll/natt/morgon är inte vanligt. Snarare så ovanligt som att hitta en häst med fem kamelben i Saharaöknen. 
 
Jag och Sofia började iaf lördagen med att smita till Towson Mall och gå runder någon timme där. Sen blev det dags för downtown. Finns en kulle som ligger på andra sidan hamnen som vi tänkte att vi skulle smita upp på. Sagt och gjort, men först smet vi in på Cheesecake Factory och köpte varsin cheesecake att fika på kullen. När vi kommer fram till kullen och börjar gå upp för trapporna, som finns på sidan, så märker vi att halvvägs upp så ändras formen på trappstegen. de är hälften så stora. Sofia nämner då att det kommer nog se rätt roligt ut när man går ner för dem. Om de gjorde det, får ni reda på lite senare. 
Vi satte oss på en bänk och började mummsa i oss våra cheesecakes och hade en väldans fin utsikt. 
Efter fem minuter ungefär så frågar jag hur mycket klockan är och vi inser då att vi är sena! Oups. Tiden hade gått rätt sakta under dagen och sen helt plötsligt så har tiden bara rusat iväg och vi sitter på en bänk och chillar. Ajaj, inte riktigt där vi skulle va. 
Men nu tillbaks till trapporna. När vi börjar gå ner för dem så börjar vi småfnissa direkt. HAHA, man guppade upp och ner när man gick ner för dem. Så fruktansvärt roligt, hihi! Halv vägs ner så har vi kommit till det tillståndet att vi viker oss av skratt och kan knappt gå. Mannen som gick förbi oss måste ha undrat vad vi höll på med. Efter fem minuter, när vi är nere i hamnen, så skrattar vi fortfarande åt det och alla som går förbi oss tittar på oss konstigt. Speciellt två college killar, och sen två andra killar som istället för att titta konstigt på oss skrattar istället. Haha, då började ju jag självklart skratta ännu mer. 
 
Hur som haver så kom vi till bilen tio minuter innan vi skulle vara framme hos Heaven, och det var en halvtimme dit. Men allting var frid och fröjd och vi handlade ingredienser till våran Janssons Frestelse som blev potatisgratäng istället eftersom vi inte pallade köpa ansjovis. Sen blev det till att köra och köpa pizza och sen smita hem till Heaven. TJENA vilket bauta hus säger jag bara! Det var gigantiskt! Hon har hela källaren för sig själv där hon har musik/instrumentrum, kök och biosalong. Klagar man på det så är man inte riktigt klok. 
 
Det blev prat, mat, skratt, svenska, upptäcka att Fanny vet att Markaryd/Strömsnäsbruk/Traryd existerar (hon är från Götet) och kolla på film (Fame och The Holiday). Dock så var jag så trött efter att ha haft min första "sovmorgon" (vaknade klockan sex på morgonen och gick och la mig ett) på över två veckor natten till lördag. Så jag sov mig genom båda filmerna. Men det var übermysigt för vi la madrasserna i biosalongen och mös till det ordentligt. Så fantastiskt skönt med bara svenskar och inte behöva knagla på engelska hela tiden. 
 
Vi gick och la oss runt tre på natten och sov till runt tolv och sen så smet vi iväg till IHOP för frukost. Ett pannkaksställe som var väldans billigt. 
Sen så bar det iväg hemåt för Fanny och vi andra smet för att hämta upp Anni och sen smita ner till downtown eftersom Heaven aldrig varit där och sen smita till Au Pair mötet. I vanliga fall skulle det ha tagit oss en halvtimme, max, att ta oss dit igår tog det oss lite mer än en timme.. Ravens hade ju spelat en match så gigantiska bilköer och 45 minuter senare var vi ute ur Baltimore.. Woho. Inte nog med det, sen var det en olycka (som vi inte la märke till förutom att vi körde 30 mph på en 60 mph motorväg) som gjorde att vi blev ännu mer försenade. 
Slutet gott allting gott och jag däckade i min säng vid 10 och var så trött imorse så jag körde killen till skolan istället för att gå och har precis sovit. 
 
Btw något som gör mig lycklig är att imorgon sägs det att det ska snöa på morgonen. Jag klagar inte. Plus att nästa vecka så ska jag och Anni boka biljetter till Florida. Katching! 
 

Planeras för fullt!

Publicerad 2013-11-09 i 3:e månaden

Idag har jag hunnit med att skypa med Andrea och Carro och sen även med pappa, Nicolian och Thea. 
 
Med Andrea och Carro så planerade vi deras resa hit till mig! Jag har fått ett halvt ja till min lediga vecka. Min vm ska bara se om det funkar för vp med. Men hon tror inte att det blir något problem! Denna gången har vi kollat på en kalender direkt så nu ska det inte vara några missförstånd. Olala vad jag längtar tills jag kan stå på flygplatsen och välkomna dem! Jag kommer gråta, gråta, gråta, skratta och gråta lite till. 
Det var verkligen kul att snacka med dem idag. Har saknat oss tillsammans. 

(Mina två sista bilder med mina fina puddingar! Inte alls gråtit..) 

Skypandet med min familj var även det väldigt trevligt. Kul att snacka lite M*A*S*H och skratta tillsammans. Saknar dem. Mycket. Men det skriver jag väl på nästan varje inlägg, så det är ju ingen nyhet. 
 
Ps. Imorgon har jag iaf min första sovmorgon på över två veckor. Som jag längtat efter den. Välförtjänt skulle jag nog säga. 

Ut och lufta sig en gång i veckan

Publicerad 2013-11-08 i 3:e månaden

Jag och Sofia har bestämt oss för att smita ut i friska luften en gång i veckan. Det är alldeles för lätt att fastan inne hela dagen och så blir man även lite halvdeprimerad av det. Så i torsdags (eller var det i onsdags?) så smet vi till parken. Sofia överraskar mig med att visa att hon har med Marabou-choklad! Mumma, vad gott det var. Så snack, frisk luft, fika (inte snacks!) och trevligt sällskap blir det en gång i veckan. Sofia hade med sin kamera så jag fick tillåtelse att snylta dem från hennes blogg. 
Det var redigt härligt väder och de flesta träden lyste härligt röda! 
 
 

November the 7th: Love you.

Publicerad 2013-11-08 i 3:e månaden

Denna här dagen har börjat som alla andra normala dagar men har slutat på topp. 
 
Det börjar med att mamman eventuellt ska ut på dejt med pappan, om han kan sluta tidigare. Så när vi kommer hem från biblioteket (45 min senare än vad jag hade tänkt mig och jag hade ju lyckats glömma jobbetelefonen just idag så jag kunde ju inte meddela vm) så är inte mamman hemma. Vi tänker då att mamman redan åkt iväg på sin dejt (men tanken har slagit mig att hon är ute och letar efter oss och oroar sönder sig eftersom vi inte hört av oss). Killen blir helt uppgiven och springer gråtandes iväg medans tjejen klagar inte. Hon blir istället glad för hon gillar när det bara är vi tre och inga föräldrar. Hm.. låter jag dem göra saker som de inte brukar få annars? Smälte lite iaf.
Hur som haver så smiter upp på mitt rum så fort som möjligt för att hämta mobilen och kolla om hon hört av sig. Missade meddelanden och samtal. Jadå, jag mår inte helt okej. När jag kommer ner så har vm precis parkerat bilen och är på väg ut ur bilen. Jag går ut på verandan och säger direkt att jag är sååå ledsen, jag lyckades glömma mobilen. Hon bara skrattar lite åt/med mig och säger att hon är bara glad över att vi mår bra. När jag inte hörde mig tillbaks till henne så blev hon orolig och gick på strövartåg efter oss. Hur snäll är jag egentligen mot henne, ger henne halvt hjärtattack. Usch, aldrig mer. 
När jag sen smiter in i köket så ligger det ett brev och ett grönt paket till mig på köksbänken!! Känner igen handstilen på båda paketen och sliter upp det tillsammans med tjejen. 
Här ser ni läckerheterna som är i min ägo nu!!! 
När jag sen skjutsar tjejen till hennes simträning så får jag för första gången höra henne säga "Love you". Som jag har kämpat för det! Äntligen. Jag kunde inte sluta le hela vägen hem. 
Sen så gör jag killen överlycklig när jag säger att jag har en överaskning. Han får äta kvällsmat vid tv:n. Ojojoj, han gav mig en redig Thea-kram! (Kramade mig så hårt som möjligt och länge!) När jag sedan meddelar att han kan få smaka lite av mitt svenska godis om han uppför sig, även om det inte är "fika"kväll så blir han lika lycklig igen och säger att jag är världens bästa au pair. Katching!!
När vi hämtar tjejen så meddelar jag på väg till bilen att jag har två överraskningar på lager. Nummer ett är att hon får äta kvällsmat vid tv:n och att det är hennes favoritpasta. Hon skriker till och säger att jag är världens bästa barnvakt! Börjar sväva på små rosa moln efter så många komplimanger på en dag och säger att jag har entill. Nummer två är att uppför hon sig resten av kvällen och inte klagar osv. så får hon smaka lite av mitt svenska godis. Nu skrattar vi alla av lycka (jag mest för att jag glider runt på ett bananskal på deras lycka) och killen slänger sig än en gång i min famn och kramar mig. 
 
Haha om de bara visste att allt detta hände för att tjejen sa att hon gillar när jag passar dem på kvällen. Undra vad de skulle säga då ;) Nejmen, halledar vilka fina ungar jag har!! 
 
Så nu har jag delat med mig av det jag kände att jag var tvungen att dela med mig av idag. Det var ju mig för tusan ett hejdundrande slut på dagen! 
 
Till Gråmanstorp: Jag blev såå glad när jag såg ert fina gröna kuvert. Ni anar inte vad man kommer att älska just den färgen på ett paket. Blev redigt glad för allting och har försökt hitta en jultidning här som inte bara består av reklam (vilket jag inte hittat) så tacktack! 
 
Till Thea: Du är den bästa och sötaste minsta lillsyrran jag har (du är ju iofs den enda). Älskar att få brev från dig. Saknar dig!


Ps. Nu ska jag kolla på ett av de bästa avsnittet på M*A*S*H innan jag går och lägger mig. GORILLA-AVSNITTET! 

Time to introduce M*A*S*H

Publicerad 2013-11-07 i 3:e månaden

Knäckebröd med smör och svensk apelsin/flädermarmelad (från Ikea) är den bästa frukosten här ute. Ibland blir det även lite svensk müsli (från Ikea) med yogurt. Har fortfarande inte hittat något som liknar svensk fil, inte för att jag letat så mycket. 
 
Min vm känner till M*A*S*H. Hon älskar det! Det var tydligen det hon kollade på som barn. Hon var förvånad över att jag visste att det existerade, men se det vet jag! För vet ni vad jag gjorde i förra veckan?! Jag införskaffade mig säsong 3!!! WOHO!! (På rea då. Köper bara filmer som är på rea här. Så jag får allting extra billigt. Smart va?) 
Nu ska jag smita över till Sofia och introducera M*A*S*H för henne. Jag hoppas att hon tycker om det. Annars får jag kolla själv. För lika bra är det för det. Men jag saknar att kolla på det med pappa, Nicolina och Tindra. För kul har vi varje gång vi kollar på det. 

Social dag..

Publicerad 2013-11-05 i 3:e månaden

Jag ska berätta om helgen. Men inte nu. Snart börjar nästa avsnitt av HIMYM så jag resumerar denna dagen lite snabbt istället. 
 
Jag har levt i soffan med ungarna. Båda är/var sjuka. Tösen min fick njursten igår och killen vaknade klockan fyra på morgonen av att hans mage inte funkade som den skulle. Han har kräkts hela dagen (uppemot en tio gånger), feber, äter inte (och då vet man att något är fel, han älskar mat och är alltid hungrig), haft NOLL energi och haft diarré. 
Nu mår tjejen bättre och hon har inte ont längre så hon smiter till skolan imorgon. Vi trodde att Keller äntligen börjat bli bättre och så spyr han igen. Han spyr över hela toaletgolvet och ut utanför toaletten. Skvätte överallt. Jag hatar spya. Ja, hatar. Tacka vet jag att mamman tog hand om det och jag duschade killen istället. 
Så har nog sett uppemot en 4-5 filmer idag och läst ut min bok. 
 
Hoppas på att jag kan hitta på någonting imorgon kväll iaf. Anni, Claudia och ev Sofia skulle ha kommit över men Keller är fortfarande sjuk så kanske bättre att smita över till någon annan istället. Hoppas inte jag går och bli sjuk bara. Av att göra ingenting en hel dag blir lite små segt. Behöver röra på mig lite, om så bara ta en promenad på tio minuter. 
 
Nämnde jag att mamman sovit ca två timmar inatt? De var färdiga på sjukhuset inatt vid midnatt och killen vaknade vid fyra. Så inte mycket sömn för henne. Hon är en levande zombie nu. 

Regn och blåst blir en nöjd tjej

Publicerad 2013-11-01 i 3:e månaden

Det regnar och det blåser någorlunda ordentligt. Viner lite kring husknutarna ibland. Själv sitter jag i godan ro i mitt rum och käkar lite hallowengodis och är helt överlycklig över att jag fick 100/100 på min uppgift till helgkursen imorgon. Jag har varit lite orolig över och jag visste inte att de skulle lägga upp resultatet på sidan som vi laddade upp den på. När jag läste att en annan au pair hade gjort det blev jag helt förskräckt och visste inte vad jag skulle ta mig till. Ibland föredrar jag att gå runt och må piss istället för att få reda på det. För är det dåligt mår jag ännu sämre men är det bra så undrar jag alltid varför jag drog ut på det. Jag är knäpp. 
Hur som haver så sitter jag iaf här i min breda säng (föredrar faktiskt min säng hemma, man behöver aldrig sträcka sig då för att nå något vid sängbordet och här lyckas jag alltid hamn i mitten..) och njuter av att få vila. 
 
Vi gick ju Trick or Treat igår. Fantastiskt kul var det! Vi hade blivit inbjudna till en familj och Annis familj hade också blivit bjudna dit. Tack och lov för det så vi hade kul. 
Så vi var tre familjer som gick ut för att Trick och Treata och någon gång i mitten blev vi upp emot fem familjer. Fattar ni hur många barn det blir att hålla reda på?! Nu är det verkligen tack och lov att det var en drös vuxna med!
 
Gissa vem ungen med mest energi var? Självklart var det min kille! Jag blir alltid lika förvånad över att så mycket energi finns i en så liten påg! 
Tösen min hon sprang/föll/ramla in i en kant hemma hos den andra familjen så hon har värsta stora bauta bullan nu. Den var gigantisk igår. Den syntes tydligt med andra ord. Men den är coolt övertäckt idag med ett döskalle plåster. 
 
 
MIna fina ungar. Ser ni Sams ispåse under hatten? 
Trick or Treat börjar. Första och enda huset jag och Anni Trick och Treatade. Mannen kollade konstigt på oss när vi var med (har man utkläddnad så ska man få även om man är vuxen..) så det blev första och sista huset för vår del (om man bortser från vårt hus, hehe).
Hittade vår underbara skylt.
Haha, underbart fotogenisk.
Det här var ett riktigt läskigt hus faktiskt (även om det inte ser ut så på bilden, jag är ingen proffsfotograf så klaga inte) om man bortser från att de hade ett dass mitt i alltihop. Inte svart, utan rött..Varför liksom? 
Något hus hade även att man kunde grilla marshmellows och sen doppa det i choklad och lägga det i kex. Heter tydligen något speciellt som jag självklart inte kommer ihåg. 
Våra pumpor. Vi fick många komplimanger för dem!
Kellers godis. Det är en stooor skål. Sam har en likadan.