hipphurrabamsefar.blogg.se

Bevis på att jag inte hittar på

Publicerad 2013-10-31 i 3:e månaden

De senaste två dagarna har vi (jag och min vm) suttit med pussel. Alltså, åå vad pussel är kul! Det ska vara många bitar och svårt. Då är det som bäst. Alltså ni anar inte hur kul vi haft. Tänk att ett pussel kan få två personer att bli komma lite närmare varandra. Jag klagar inte. Imorse sa min vm till mig att nu vet hon vad hon ska ge mig i födelsedagspresent. Haha! Pussel! 
Det roligaste var nog i torsdags när hon och killen började lägga pusslet och jag joinade. Vm sa att om han inte hittar precis den HÄR biten så får han ingen kvällsmat. Självklart trodde han inte henne men hon fortsatte påminna honom om det. Efter ett tag så säger jag till honom att hon är seriös. Då kollar han förskräckt på henne och frågar henne om hon menar allvar. Hon kollar honom rätt i ögonen och säger att hon är 100% seriös. Han blir helt förskräckt och får smått panik. Då kan vi inte hålla oss längre utan börjar asgarva. HAHAHA!! Hans min var oslagbar! 
 
 
Men nu är det dags för lite Washington DC bilder från i lördags. 
Vi hoppade av i Chinatown.
Stack till Dunkin Donuts för att ha lite frukostfika.
Vi lekte turister hela dagen lång. Eller lekte och lekte.. Vi var turister..
Vi smet in på Madam Toussads! Fett ballt och värt 21 dollar. 
Gissa vem detta är!?
Rosa Parks! Kvinnan på bussen som vägrade ge upp sitt säte till en vit man! Asgrym tant!
Morgan Freeman!! 
Fick äntligen träffa min ÄLSKLING!!!! Han är så grym! Var i extas när jag såg honom! Men han brydde sig inte riktigt när jag visade mina känslor. Känslokall människa.. 
Jamen Julia Roberts är ju ändå med i Notting Hill. 
Sofia hittade sin stora kärlek ;) Eller?
The White House som borde hetta The LITTLE White House. 
AHAHAHA! Det här är kul för vi hittade ett par som vi konstaterade direkt att de INTE kunde vara amerikanare. De var klädda som svenskar!!! Så de blev våra svenskar! (De måste iaf ha varit från Skandinavien.) 
Vi ville ha ett foto på dem så att vi för alltid skulle minnas dem, hehe. Så Sofia sprang fram och så låtsades jag ta ett foto av henne med Washington Monument och så zoomade jag in på dem istället. Vi stalkade inte alls dem.. 
Så här glad är Sofia över att vara i DC.
Så här glad är jag... Fråga mig inte varför.
2:a världskriget minnesplats.
Lincoln Memorial.
Våra fötter värker och vi har äntligen tagit oss till den sista turistattraktionen. 
Efter detta stället (kommer icke ihåg dess namn) så gick vi till Hard Rock Cafe. Vi satte oss ner var femte minut för att vi hade ont i fötterna. Haha! Att gå öve en gata med fyra filer tog oss exakt 32 sekunder. I vanliga fall tar det 15 sekunder. HAHAHAHA! 
Vi gick även vilse lite under dagen så vi gick några kilometer längre än vad vi egentligen behövt. Oups.

"Pumpor"

Publicerad 2013-10-30 i 3:e månaden

Mina och Sofias "pumpor" som vi fixade och åt under tiden som vi kollade på Inception. Bra film btw. De två till vänster är mina och de två till höger är hennes. Eller hur är de fina? Billigt och nyttigt! 
 
 
Ska lägga upp bilder på DC. Snart. Har iaf lagt in bilderna nu på datorn. Så sannolikheten att de kommer upp snart är någorlunda stor. 
 
 

FLORIDA OM 80 DAGAR

Publicerad 2013-10-29 i 3:e månaden

Om 80 dagar så är jag på väg mot Florida och jag beger mig inte själv! Utan min kära finska vän Anni joinar! Ska bli HUR GÖTT SOM HELST och vi ska vara helt galna som bara vi kan. 
Tanken slog oss igår att ta och köra ner dit istället för att ta flyget. Blir ju betydligt roligare, även om vi förlorar någon dag där nere. Men det gör oss absolut ingenting! Istället blir det ashög musik, stanna när man vill, ingen tidspress, vi gör allt i vår egen takt, packningsmängden bestämmer vi själva och vi har bil. Så Anni ska fråga sin familj om vi kan låna deras ena bil. IIIIIIIIHHH!!!! Ni anar inte hur taggade vi är inför detta. Nu har jag något stort att se fram emot som är nära. Det är ju mindre än tre månader, och det går ju hur fort som helst! Speciellt när det är thanksgiving, julafton och nyår innan (+ min födelsedag, lite egotrippad är jag allt)! Även om jag önskar att det var januari nu så är jag ändå glad över att det är tre månader kvar eftersom min kassa måste växa innan dess. 
Men låt tiden gå fooort! Det skulle jag absolut inte klaga på! För det betyder att min tid här är snart min tid i Sverige istället. Jag har det bra här, tro inte annat. Men jag föredrar att vara hemma ändå.
Borta bra men hemma bäst.
Ett av de bästa ordspråken som finns. 
 
Nu ska jag smita och hämta ungarna. Precis hemkommen från Sofia efter att ha tittat på senaste HIMYM-avsnittet. 

M.A.S.H.

Publicerad 2013-10-28 i 3:e månaden

VARFÖR HAR INTE INTERNET M.A.S.H?!?!?!?! DE HAR JU ALLTING ANNAT!!! MITT KÄRA UNDERBARA M.A.S.H.!!!! 
Får imorgon smita till DVD labyrint butiken och hyra en säsong! Och har inte de M.A.S.H. så blir jag banne mig fly förbannad och smiter och köper mig en säsong! För M.A.S.H. ligger mig varmt om hjärteroten. Eller hur Nicolina och Tindra? Det är galet hur många kvällar jag har spenderat framför detta program och gråtskrattat åt deras dumheter! Hoho, roligare program är svårare att hitta.
 
 
 
 
 
Uppdatering: Har hittat på intranätet nu. WOHO!!!!  Synd bara att jag inte hinner kolla på ett helt avsnitt innan jag måste smita och hämta ungarna. 

Bättre

Publicerad 2013-10-28 i 3:e månaden

Jag mår mycket bättre gott folk! Inga skuldkänslor längre. Min vecka har blivit godkänd av familjen och jag har ännu en gång bett om ursäkt för missförståndet och vm sa att det var kolungt. Hon sa iofs inte ko, men ni förstår vad jag menar. Så nu smiter jag till Florida i januari. Tja, jag klagar inte. Nu ska jag bara vara duktig och spara med. Har man träffat mig och diskuterat pengar någon gång så vet man hur KATASTROFALT DÅLIG jag är på att spara pengar!!! 
 
Imorse så smet vm med mig och barnen till skolan. På vägen säger hon att jag klagar nog inte på vädret. Kunde jag hålla med henne? Jamenvisst kunde jag det! Att jag inte hade vantar förvånade henne med och hon undrade om jag inte frös. Absolut inte! Hade ju min kilometerlånga halsduk (som ni kan se längre ner. Den börjar närma sig tre meter, om inte mer) och min nya införskaffade mössa för 60 spänn och en tjocktröja. Jag frysa? Neheee, du. Jag klarar mig alldeles utomordentligt bra! Det var ju bara 3-4 grader ute, så inte behöver jag vantar än! 
 
Sen kom Sofia över till mig och vi snackade en del för att sen kolla på Inception på mitt rum. Vår TV i vardagsrummet kan inte spela svenska filmer. Mög. Men jaja sen så tog vi och käkade apelsinerna som vi köpte i fredags och käkade dem med en sked under filmen. Lite små problematiskt, men funkade. Så nu har vi våra "pumpor". Ni ska få se bild på dem och vår Washington dag när jag får mitt minneskort från Sofia. Hon lånade det idag för att föra över mina bilder till hennes dator. 
 
Men har här två bilder på mig och Lincoln Memorial. 
Jag är så fruktansvärt graciös så jag får tårar i ögonen...

Missförstånd och hemlängtan på köpet

Publicerad 2013-10-28 i 3:e månaden

Varför har jag så lätt för att känna skuldkänslor? Det är så mögigt irriterande och jag mår ju så dåligt varenda gång. Det behöver inte vara mitt fel för att jag ska må dåligt ens. Ojojoj vad jag kommer må kasst i framtiden av missförstånd. Ser inte fram emot det. Jag får alltid ont i hjärtat. Bokstavligt. Och min mage vänds ut och in. 
 
Här kommer dagens missförstånd. 
Jag frågade för några veckor sedan om jag kunde få ledigt i en vecka i januari för att åka med Anni till Florida. Hon hade nämligen frågat om jag ville följa med henne dit. Självklart ville jag det så jag sa till mina vf att vi funderar på att smita antingen den 16:e eller 17:e. De sa att de skulle kolla upp det. 
Det har inte nämnt något om det sedan dess så jag frågade dem ikväll om det gick. Min vp svarar och säger att visst gick det. Jag har ledigt den 16:e och 17:e. Ursäkta? Helt plötsligt tycker jag allt är pinsamt eftersom jag frågat om en veckas ledighet och inte två dagar. När jag försöker komma på något snällt sätt att säga att det måste ha blivit ett missförstånd så märker de att jag tvekar och frågar om något är fel. Jag säger då att jag hade frågat om vi kunde åka den 16:e eller 17:e och sen stanna i en vecka. Så att jag skulle be om ledigt mån-fre. De är lite förvirrade och säger sen att det är ju EN HELT annan sak. De hämtar en kalender och jag får peka ut vilka dagar jag tänker vara borta, så att det blir rätt. De hade tänkt att jag bara hade tänkt ta en extra lång helg. Alltså vara iväg tors-mån, eftersom ungarna är ledig på måndagen. Inte riktigt var jag tänkt mig. Känner mig skitdum! De måste ju ha missförstått min engelska förklaring första gången så då är det ju mitt fel!! Ännu dummare känner jag mig när de frågat vp föräldrar om de kunde komma den 16:e och 17:e för att passa ungarna, medans föräldrarna jobbade. SKIT också för äckliga missförstånd skuldkänslor! Det hela gör det inte bättre över att man ser hur trötta de är (vm är inte helt frisk och vp var inte på bästa humör). De säger att de får kolla upp det med vp föräldrar igen och återkomma, men det tror nog att det ska funka.
Men meningen när de säger "Det är ju EN HELT annan sak." kommer ta ett tag att få ut ur skallen. 
 
Mamma, pappa, jag saknar er!!! All kärlek till er! 

Mög dag.

Publicerad 2013-10-27 i 3:e månaden

Jag är uttråkad. Nu har jag inget att se fram emot på ett bra tag. Jag vet, jag vet, jag ska till Washington nästa helg. Men det är inget jag riktigt ser fram emot om jag ska vara ärlig. Det är bara något som ska göras. Inte så att jag inte tror att jag kommer ha kul när jag väl är där. Utan mer att jag vill göra något NU, inte sen. 
Sofia jobbar tyvärr och Anni vet jag inte än. Nu svarade hon och hon hittar gärna på något senare idag. Tack och lov! Min dag är räddad och jag behöver inte oroa mig för att sticka till gymmet. Ooooch NU så kanske vi har bestämt vad vi ska göra i eftermiddag. Juppadu! Nu börjar jag bli glad igen och kanske borde ta den duschen som jag har skjutit upp hela morgonen. En dag av blåst och promenerande i Washington förbättrar tyvärr inte ens kroppslukt. 

The Great Gatsby och för lite sömn

Publicerad 2013-10-26 i 3:e månaden

Har hängt med Sofia ikväll. Jag smet över till henne efter att jag slutat jobba. Hon jobbade fortfarande eftersom päronen inte kommit hem. När de väl kommit hem så smet vi först till en videobutik som ligger några kvarter bort för att kolla om de hade filmen The Great Gatsby. Fick mig en chock när jag gick in i butiken. Den ser väldigt liten ut utifrån. Går man in i den så känns den ännu mindre, men se där har man fel. För från golv till tak så täcks alla väggar, hyllor och gångar av filmer. Det var som en minilabyrint. Svensken Greta Garbo fanns iaf med där! 
Efter lite strul så lyckades vi låna filmen och vi begav oss till Giant för att köpa apelsiner. Vi hade tänkt prova på att göra "minipumpor". Typ. Om ni fattar. Om inte, kolla på denna bilden.  
De har även detta. Gröna bananer
och lunchables (som består av skinka, ost, kex och oreos...)
Sen började det roliga. Vi smet till ett snabbmatsställe för att köpa kvällsmat. Vi tänkte prova på ett ställe som heter Popeye. Tydligen rätt populärt snabbmatsställe. När vi kommer in där så vände vi nästan klacken på direkten. Vi kände istället för att prova på en amerikansk Doncan. 
Förstår ni hur många det var som jobbade och hur lite kunder de hade och hur långsamt det gick? PINSAMT! Till slut fick jag iaf min mat. Dum som jag var så köpte jag en meny. Jag köper ju aldrig en meny? Pommesen är inte så god och jag dricker knappt läsk.. 
Vi smet iaf så fort som möjligt. Vi var utstirrade.. Spooky. Vi snackade ett främmande språk och vi var i ett dåligt kvarter. GAAAH ta mig därifrån. Inte riktigt, men nästan. Speciellt när det var mörkt ute och vi kände för att vi låser in oss i bilen så fort som möjligt, hehe. Två uppskrämda svenska tjejer på framfart. Woho. Vi lyssnade iaf på jullåtar hela tiden, vilket gjorde livet lättare. 
 
Det bästa var när jag sa något och Sofia hörde inte vad jag sa (kommer inte ihåg vad jag sa) och hon svarar: "Köpa what?"
AHAHAHAHA! Så galet kul! 
Lite senare under filmen (när vi var säkra i mitt rum) så börjar jag prata med Sofia på engelska. Det roligaste var att det tog oss båda ett tag att uppfatta det. HAHA! 
 
Nu är det dags för mig att sova (ca fem timmars sömn..korv) eftersom jag smiter till DC imorgon tidigt och därmed har jag förstört min ena sovmorgon i helgen. Nu blir det bara en sovmorgon på nästan två veckor. Uää.. 

Vilken dag.

Publicerad 2013-10-25 i 3:e månaden

Jag har halvt gjort bort mig men samtidigt varit väldigt effektiv idag. 
Min läxa är ÄNTLIGEN klar och inskickad. Nu så håller jag bara tummarna på att den går igenom så att jag blir kuggad från kursen. (Är man tjej så är man, överanalyserandet är en del av en.) 
Sen så har jag kollat på säsong 1 och 2 av Awkward. Gillar den. Korta och bra avsnitt på 20 minuter så det går relativt fort och man ödslar inte en massa tid. 
Sen så har jag även fått känna av den hatade (gillar inte att säga hata, det är ett rätt grovt ord men är helt ärlig när jag sätter det i denna meningen) mensvärken. Kvittar vad man än gör så kan man inte koncentrera sig på någonting. Det enda jag var tacksam över i den stunden var att jag inte jobbade utan låg i min säng. 
 
Halvt gjort bort mig. Eller helt. Jag håller mig till halvt så mår jag lite bättre. 
Tösen gjorde mig förbannad efter hennes simträning och sen började hon och killen bråka. Han slutade när jag sa till, det gjorde inte hon. Jag varnade henne och hon lyssnade inte vilket ledde till en konsekvens. Vad jag inte riktigt tänkte på var att mitt straff var lite väl hårt. Jag var trött och irriterad så jag kunde inte riktigt tänka klart, speciellt inte på engelska. (Min engelska suger efter sjuslaget.) Tösen blir fly förbannad på mig för att det är ett så hårt straff. Det slutar med att vi ringer hennes mamma och hon berättar att det brukar vara ett av de sista straffen de ger innan de tar saker från hennes rum. Jag känner mig smådum men hon meddelar att det är upp till mig hur jag vill ha det. Hon står bakom vad jag än gör. Hur lättad blir jag inte av det!? (När mamman backar upp en även om det inte är vad hon skulle ha gjort blir man inte annat än lättad och glad.) Vi kompromissa fram en lösning och det löste sig rätt bra. Slutet gott allting gott. Förhoppningsvis. Men tösen börjar lära sig att man inte kan köra med mig hur som helst. 
 
På lördagen blir det antagligen DC för mig och Sofia! WOHO! Sen blir det även DC nästa vecka, men det är ju för plugget så det ska bli kul att åka dit och kunna göra vad man vill istället. 
 
SEN så kan jag även meddela att jag kontaktat Rebekah! Hon bor i Chicago och vi ska träffas förhoppningsvis i mars då jag tänkte att man kunde bege sig över! Hur galet kul kommer inte det bli?! Har inte sett henne på åtta år! Sist jag såg henne var på en busstation (är jag helt ute och cyklar om jag säger att det var Emtrafeza? Eller var det Itza?) i Chiclayo gråtandes floder över att vi skulle lämna varandra. Så det är lite nervöst, man förändras en hel del under tonåren, men galet kul ändå! 

Ibland är man inte smart..

Publicerad 2013-10-24 i 3:e månaden

Något som är det värsta man kan göra när man har mensvärk och inga mirakeltabletter, det är att ha på sig ett par byxor med hög midja. Aouch! 
Hur som haver så har jag idag blivit färdig med min uppsats och halvfärdig med analysen. Så imorgon blir det till att skicka in det. Yay! Sen har jag även städat mitt rum och tvättat mina sängkläder. Det behövdes verkligen! De som har sett mitt rum någon gång vet vad jag snackar om. Tvättade ungarnas lakan när jag ändå höll på. 
 
Och sist men inte minst så har jag skypat med pappa idag. Det var ett väldigt kul skype samtal, haha. Jag såg att pappa var inloggad på skype så jag ringde honom. När han svarade så ser jag att han är utomhus. Han är på väg hem ifrån jobbet och är nere vid bron i Timsfors. Sen så "cyklar" jag med honom hela vägen upp till branta backen. Ojojoj, vad underbart det var! Jag såg "Älgfrihetsgudinnan" (det är en vanlig miniatyr frihetsgudinna fram till vintern då den får två "horn"/lyktor på kronan), svängen efter Bäckholmen, Britta Eks hus, det nybyggda huset bredvid familjen Eks och Marianne & Karl-Gustavs hus och till slut branta backen där vi lägger på. Det var det bästa på länge. Allting var som innan jag smet, förutom vädret. Äkta svenneväder hemma. Kyligt, ruggigt, dimmigt, småregnigt, osv. Och Nicolina säger åt mig att det är inget att sakna eftersom jag kommer uppleva det nästa år.. Kul Nicolina, kul. 
 
Lite av min väg till ungarnas skola.


Förresten så blev jag beskriven så här av min vp ikväll när han såg mig i måndagskväll; "Likblek och inte för att vara elak du såg ut som en mumie." Haha, bästa komplimangen på länge! Eller var det en komplimang? Hmm.. Det var iaf pricken över i:et på hur jag kände mig.

Pippin

Publicerad 2013-10-23 i 3:e månaden

Fick mina Lord Of The Rings filmer i söndags. Kan inte säga annat än att jag är lycklig och känner mig hemma. Jag har lite svårt att förstå att några filmer kan få mig att känna mig mer hemma här. Kanske är det för att jag tittat så mycket på dem hemma i kära Tånneryd och haft många kvällar i soffan, både sovandes och fastklistrad. Jag är såå amazed av att dessa filmer har fångat mig så starkt, att jag måste få dem utskickade till mig för att jag var dum nog att lämna dem hemma. Gick en slant till det, men det hade varit dyrare att köpa de förlängda här. Hade kunnat köpa de icke förlängda för 4 dollar stycket, men det är inte tillräckligt bra för mig. Jag älskar verkligen filmerna och som jag brukar säga; Utan musiken så är de flesta filmer skräp. Kan inte annat än hålla med mig själv även när de gäller dessa filmer.
Glad att jag har vänner och syskon hemma som gillar dem för alla här verkar tycka de är tråkiga och alldeles för långa. Ojojoj vad fel de har. De är perfekta

Den här scenen är lika kul varje gång. Pippin slår verkligen all slags rekord.

100 dagar

Publicerad 2013-10-22 i 3:e månaden

Har inte varit här i 100 dagar men det är 100 dagar tills den här tösen fyller 17 år. Hur vet jag detta? Jo för jag har en nedräkningsapp på min mobil som min syster var så snäll att sätta in sin födelsedag på innan jag åkte, utan min vetskap.
 

Sjukan slår till

Publicerad 2013-10-22 i 3:e månaden

Jag är sjuk. Men jag mår bättre än igår. Igår var huvudet stort som en melon och kroppen bara skrek av att få ligga ner. Det var även jobbigt att ligga ner för kroppen bara fortsatte skrika. Att resa mig upp från sittande ställning var en total plåga. Jobbade ändock till lite över fem innan mamman kom hem och jag kunde berätta berätta om mitt tillstånd. Hon skickade mig direkt till sängen och kom upp med te till mig. Hur bra familj har jag inte kommit till egentligen? Sen sov jag till klockan åtta. När jag vaknade var det mörkt ute och jag blev helpaff av detta. Det var ju ljust ute när jag gick och la mig! Trodde först att jag sovit till elva eller senare. 
När jag gick ner till köket för att ta några ritz, för att få något i magen även fast jag inte var hungrig, så kom pappan in i köket och frågade hur det var med mig. När jag berättade så blev han pappig och sa att om jag behöver något så var det bara att säga till, vilket han nämnde några gånger. Han trodde även att det kunde vara The Flu som jag håller på att få. Vilket jag inte hoppas, man kan bli liggandes i veckor av det. Men jag mår som sagt bättre idag så jag tror inte att det är det. 
 
För någon timme sen gick jag ner och sa till Ashley att jag mådde bättre men kände mig inte helt återställd men att jag kan jobba i eftermiddag. Hon säger då åt mig att slappna av och ta resten av dagen till att vila upp mig istället och inte tänka på att jobba. Så här sitter jag nu i min säng och har bara 600 ord kvar på min uppsats, lyssnar på julmusik och har skypat med min syster. Till eftermiddagen får det nog bli LOTR The Two Towers. 
 
Jag borde nog ta och äta något med. Har bara ätit några Ritz kex idag och det är middagstid nu. Får smita ner och hitta mig något ätbart.

Sketna mög

Publicerad 2013-10-20 i 3:e månaden

Vaknade för en halvtimme sedan, vilket är smått irriterande eftersom detta är sista dagen då jag kan sova lite längre på morgonen, till klockan 7. Så vakna två timmar innan nödvändigt är inte så smart av mig. Men jag lyssnar på Bastille vilket kompenserar en hel del. Har ni inte lyssnat på dem innan så råder jag er verkligen att ta er tiden att kolla upp dem. Ni ångrar er inte!

Snar har även vi höst

Publicerad 2013-10-17 i 2:a månaden

Morgon och kvällsluften är helt underbar här. Den är så uppfriskande och man blir så klar i skallen. Det är äkta höstluft. Jag önskar bara att den snart kommer vara hela dagen istället för någon timme på morgonen och återkomma på kvällen. Vill kunna använda mina sjalar och tjocktröjor tillsammans, inte var för sig. 
Men snart nog så blir det kyligt och jag får ta och införskaffa mig ett par höstkängor. Har redan kollat upp mig ett par. 
Ska ta och beställa dem imorgon eller nästa vecka. Beställer dem nog imorgon så att min storlek inte tar slut. Kan ju inte köpa dem billigare här eftersom min storlek är den enda som man inte kan köpa i affärerna.. Har en storlek för liten. Av någon konstig anledning så tycker de flesta att det är roande.
 
Har visat sig att jag är ledig imorgon också. Det gjorde mig lättad eftersom jag kan smita ut med Anni lite under dagen och sen plugga lite till. Börjar få igång pluggtänket nu igen. Känns faktiskt lite bra, förutom att jag önskar att läxan var över. Inte mycket kvar nu. Bara en vecka till och förhoppnignsvis så blir jag klar imorgon. 

Plågsam död.

Publicerad 2013-10-17 i 2:a månaden


Läxor. Biblioteket. Hans Zimmer räddar mitt liv. Resten av dagen spenderas här. Vet inte om jag jobbar imorgon eller inte. Gissa vad jag hoppas på.. Annars jobbar jag fre, lör, sön, mån, tis, ons, tors, fre. 

Min dag

Publicerad 2013-10-17 i 2:a månaden

Är ledig hela dagen.
Virkar på en halsduk till Sam som hon ska få i födelsedagspresent/julklapp.
Borde börja plugga snart. 
Kollat på Top Gun med Sofia.
Skypat med Judit.
Kollat på en dokumentärfilm om One Direction (Hihi åh vad jag skrattade.)
Längtar till julafton.
Sitter i soffan med pyjamas. You gotta love it.
Slippar på planer. 
 
 
Saknar hemmet och snön. När jag frågade Ashley om jag behöver köpa vinterskor till vintern, så sa hon att det inte är nödvändigt för vanligtvis så har de bara snö i några dagar. Jag trodde seriöst hon skämtade med mig först! Några dagar bara!!! Vilket skämt. Så snön, du kommer var så otroligt uppskattad när jag kommer hem! Ska sitta i vårt mysiga vardagsrum och dricka te med dig utanför. 
 
 

Höst? Nej, vår!

Publicerad 2013-10-15 i 2:a månaden

Ni vet känslan man får när man går ut genom dörren efter en lång vinter och regnperiod, luften är lätt att andas och allting börjar vakna upp ur sin vinterdvala. Sådan dag har vi idag. Det känns som vår, äkta vår. Lagom kyligt i skuggan och går man i solen så värmer den benen. Jag känner redan hur mitt humör stiger. 
 
Nu steg det ytterligare efter att ha skypat med Therese. Denna underbara kvinna förgyllde min dag fem snäpp till. Nu ligger jag uppe på 14. 
 
Imorse så käkade jag frulle med Anni på Starbucks. Där satt vi i en timme i väntan på att posten skulle öppna så att vi kunde skicka iväg lite brev. När jag kom hem så blev det lite musiklyssnande och hjälpa Ashley lite med lekrummet och flytta runder lite saker. Promenaden med Charlie efter det var behaglig efter det. Gick med jacka och halsduk även om det var 20 grader ute. Oups.. Jag längtar till höstväder, okej? Tog sedan mitt pick och pack och smet till biblioteket för att plugga lite. Mitt plugg har än så länge bestått av skype med Therese och skriva lite här istället. Undviker jag plugget? Nej, hur kan ni tro det? 
Alltså jag borde verkligen börja eftersom den ska vara färdig till nästa vecka och jag har inte skrivit ett enda ord. Eller jo, en mening men den är så kass så jag fattar inte att den ens kan existera.
 
Men från och med imorgon bitti så är jag ledig fram tills fredag morgon så min tid har jag tänkt mig att jag ska spendera här på biblioteket så att jag kan skicka in den i veckan. (Ska skriva en text om mig själv på 3600 ord. Kul kul.. Kan jag ens skriva så mycket om mig själv? Får rabbla upp alla i min släkt så kan jag nog få ihop en del extra ord.) 
 
Ska hämta ungarna om en timme så kan nog få ihop en del ord/meningar innan dess. Bajs bajs.

Caroline Andersson

Publicerad 2013-10-13 i 2:a månaden

Ett alldeles för sent inlägg. Stå ut. 
För ca två veckor sen så fyllde den här tösabiten år. Vem var inte där för att fira henne löjligt mycket? Jo, jag. Duktig vän som jag är så tänkte jag dedikera ett inlägg till henne, för att visa att hon är inte helt glömd. Vem tror ni glömmer skriva ett inlägg och sen när denna personen kommer på det tänker att det gör väl inte så mycket, kan göra det längre fram. Hur dum kan man va. Inte helt överraskande så är det nog inte många som gissat fel.. Självklart var det jag. 
 
Så nu tänkte jag göra Carro både glad och ledsen. 
Tänker börja med det positiva. Nu ska du, Caroline Andersson, få läsa om hur bra du är. DU är fin, söt, underbar, fantastisk, min fining, lite väl lat ibland men vem är inte det liksom, lyckad, energisk, mysig, har apsnyggt smile, för att inte snacka om smittande skratt(!) och jag funderar fortfarande på hur vi blev vänner. 
Ska berätta en hemlighet om oss två (som nu slutar vara en hemlighet). Vi har ingen aning om hur vi blev vänner. Är någon förvånad? Inte jag. Det enda vi kommer ihåg är att vi är vänner. Mysko.. 
 
Nu tänker jag göra dig lite ledsen/besviken på mig/eller vad du nu bestämmer dig för att känna för känsla. Har besämt mig för att folk ska få se din fina sida du visar när du är med mig och hur kul vi hade på vår minihuvudstadsresa för någon månad sen. Snäll som jag är så har jag bara valt bilder på dig och lämnat mig utanför. 
 

DET VAR MIG DET MINSTA IKEAT

Publicerad 2013-10-13 i 2:a månaden

Ojojoj. Sammanfattar dagen genom att skriva (kan ju inte säga det eftersom ni inte kommer höra mig då.. dah) TOTALLY AWESOME! 
  • Har varit inne på världens minsta IKEA. Alltså föreställ er att vi (jag och Sofia) gick igenom första våningen på 12 minuter12 MINUTER!!!! Då stannade vi ändå kollade på saker. UNBELIEVABLE!!
    Nedervåningen/källaren/1:a våningen (whateva..) tog lite längre tid. Hela 30 MINUTER. (Det är nu ni ska applådera och busvissla.)
    En sak som är värd att påpekas är att vi spenderade en timme i deras restaurang och käkade ...(trumvirvel)... POTATISMOS, KÖTTBULLAR, LINGON OCH BRUNSÅS!!!! De hade även svensk fika så som delikatobollar, morotstårta i form av cupcake (det var den sämsta morotstårtan jag smakat!!!! Inte på långa vägar värd att kallas morotstårta..), dammsugare och almondtårta. Åke tyckte det var myyycket gott och varför inte hålla med honom? 
  • Jag måste säga att folk som säger att det är bra att smita till IKEA om man saknar hemmet kan nog ha rätt ibland. Men jag måste säga att just idag så håller jag icke med. Hade ingen hemlängtan innan jag åkte dit. När vi käkade middag så kom jag och Sofia in på allt vi kommer missa hemma, vilket ledde till att vi fick ju helt galet mycket hemlängtan! SÅ TIPS: OM NI INTE SAKNAR HEMLANDET SÅ ÅK INTE TILL ETT STÄLLE SOM PÅMINNER ER OM HEMLANDET. 
    Jag missar: Älggrytan hos mormor och morfar, fuskjulafton, Kalle Ankas julafton som alltid kollas på hos gammelmormor, Tovas 19 års dag och student, osv. Kul va? 
  • Vi smet sedan till Starbucks och köpte kaffe (få nu inga vilda fantasier om att jag börjat dricka det.. jag klarar mig fortfarande väldigt bra med min varma choklad) för att sedan smita vidare till parken. Ni vet parken som jag snackat om tidigare, som jag förresten var och hade picknick med mig själv förra söndagen som jag möjligtvis glömt nämna, oups. Vi käkade IKEA havreflarn, drack julmust (jag) och satt och disskuterade över hur galet ful dialekt vi kommer ha när vi kommer hem. Vi kommer ha en blandning av bonna/skånska/amerikanska. Det bästa är att jag inte är ensam om att slänga in engelska ord när jag pratar svenska längre! Sofia har nu officielt joinat mig! Igår så sa hon: "Det är hennes car." Ahaha! 
  • Anni, Anni, Anni. Denna tjejen är helt otroligt rolig! Tänk er en till mig. Vi har skrattat och haft oss hela kvällen lång. Det bästa var nog när vi precis pratat om hur lätt jag har för att slänga in svenska ord när jag pratar engelska och tvärtom och hennes telefon ringer (och den ska bara ringa när någon har dött hemma (ingen hade dött)) och hon börjar prata finelska. HAHAAHA, skrattade ihjäl mig, för vi märkte det inte ens först. Hon vet hur man uppskattar att bara sitta och snacka och inte bara sticka och ha mat mellan varandra (alltså alltid sticka och käka varje gång man ska träffas). Hon älskar också att bara sitta och prata till sent in på natten. Håhåjaja. Kul har vi. Jag har två saker planerade med henne. Mer får ni reda på längre fram, för det är inte hundra ännu. Så hur kul är det om jag säger det nu och sen så får jag ta och skriva ett inlägg om att det inte blir. Det är jag för lat för. 

Killen som alltid är hungrig.

Publicerad 2013-10-12 i 2:a månaden

Idag när jag hämtade kidsen så dröjer det inte länge innan killen slänger ur sig (den icke oväntade kommentaren); "I'm hungry."
Jag skrattar smått för mig själv, eftersom jag har kommit att förvänta mig denna kommentar varje dag. Jag frågar då honom om han vet någon gång då han inte varit hungrig. Han funderar i några sekunder och säger sen; "I think I'll pass that question, because I don't think there is an answer."
Haha, fick mig allt ett gott skratt! 
Många skriver "Bjuder på en bild.." Jag ifrågasätter och skriver istället att ni får stå ut med mitt nylle om ni vill fortsätta läsa här. För det är möjligtvis så att ibland kan jag få ett ryck att lägga upp en bild på mig ibland. Attans bananer, för er som inte pallar se mitt tryne. För om ni läser detta så har ni redan sett det. MOHAHAHAHIHIHIHIHEHEHEHHEHAHAHAHHAHÖHÖHÖHÖHÖHOHOHOHOHOHAHAHAHEHEHE!!!

Uppdatering

Publicerad 2013-10-11 i 2:a månaden

Det regnar. Har ösregnat hela veckan förutom i onsdags. Kan säga att jag har inte klagat på något plan. Det är ju helt underbart! En kvinna på gymmet höll inte med. Hörde henne säga "This weather is miserable. It's windy and wet.." Tja tveksam på om vi kommer komma överens. Men å andra sidan så är det bara jag som älskar regnet än så länge vad jag vet om, så jag är rätt utklassad. 
Alltså det REGNAR verkligen! Tänk er äkta svenskt höstväder! M-m-m!! 
När det regnar som det gör så har man ett behov av stövlar. Så igår smet jag till target med Sofia för att gå på stövel jakt. Tror ni jag hittar några? Självklart inte! Så regnet öser och öser ner och jag får klara mig med mina converse eller springskor. Vet ni vad det betyder? Det betyder blöta skor konstant. Men jag har inte gett upp hoppet än! Till helgen blir det att fortsätta leta. Annars får jag beställa på internet. 
Något annat jag kan skriva om är att denna veckan gått väldigt fort, som i väldigt fort. Jobbar ikväll för att päronen ska på dejt. (Är fortfarande förtjust över att amerikanare säger dejt.)

Idag slapp jag ta ungarna till skolan. Mamman skulle ta och jobba lite på Starbucks så hon kunde ta dem. Vilket för min del betyder frukost framför tv:n och slappa. 

Nyhet: Imorgon smiter jag till IKEA!!! Woho!!! Köttbullar, potatismos och lingon på ingång! 

GRATTIS FINA, UNDERBARA, SYSTERYSTER THEA!!!

Publicerad 2013-10-09 i 2:a månaden

Thea, Thea, Thea.. Jag saknar dig som ingen annan saknar dig. Jag saknar ditt skratt, dina hittepå lekar, dina fulminer, ditt stökiga rum, dina kramar när jag kommer in genom dörren, dina gonattkramar som du delar ut varje kväll för att slippa gå och lägga dig, dina påhittade sånger, när du sjunger med till en låt, när du springer fram och tillbaka och gör mig galen, när vi läser Bamse tillsammans, när jag hittar dig på morgonen i soffan och gosar ner mig med dig, när du gör allt för att få sitta vid paddan lite till, när du irriterar mig till bristningsgränsen, när vi tittar på film tillsammans och käkar popcorn. Jag saknar även när du kommer in och väcker mig på morgonen och gör mig fly förbannad. 
SÅ JAG VILL BARA SÄGA STORT MEGA GRATTIS TILL DIG MIN SÖTE! IDAG FYLLER DU 7 ÅR OCH ÄR EN STOR STOR FLICKA!! OCH JAG LOVAR ATT NÄR JAG KOMMER HEM SÅ SKA VI FIRA DIN FÖDELSEDAG TILLSAMMANS, BARA VI TVÅ! LÅTER DET BRA?? 

HAHAHA!!! Heeelt underbart!

Publicerad 2013-10-07 i 2:a månaden

Jag kan ärligt säga att det här är något ni verkligen vill lyssna på. Skrattet.. alltså jag kan inte beskriva hur mycket jag skrattade och hur komisk situationen är! Hahahaha, lyssna och lär hur man gör mot översittare! Gotta love tanter!

Man kan inte bli annat än glad!

Publicerad 2013-10-03 i 2:a månaden

TACK så otroligt mycket till personerna som givit mig påfyllning av marabouchoklad, dumle, smörknivar, osthyvel och en massa brev. Är helt uppe i varv nu, för gissa vem som var tvungen att ta ett smakprov av dumlen? Först tänkte jag bara smaka en men sen visade sig att de var godare än jag kommer ihåg så var tvungen att ta en till. Hehe. 
Det här är min ÄLSKADE familj som jag saknar gräsligt mycket. 
 
Till familjen: Ni anar inte hur mycket jag fnissa och skratta när jag läste era brev! 
Till Thea: Jag kommer hem så fort jag kan. Lovar!
Till Nicolina: Ungarna trodde du var jag. Oups.. ;)
Till de andra två brevskrivarna: Tack så väldans mycket. Blev glatt överraskad när jag såg breven! Ni är fina ni!
 

Söööömn

Publicerad 2013-10-02 i 2:a månaden

Det enda jag tänker skriva idag är att jag precis sovit "bort" (beror på hur man ser det) hela förmiddagen till första HP filmen. Den sömnen var behövlig!! Jag sover bra på nätterna men är alltid väldigt trött runt 7-8 på kvällen. Så det var nog bra att jag inte smet downtown med Ashmeen och Sofia idag. Känner mig fortfarande trött. Plus att jag hade världens konstigaste dröm...som inte är värld att upprepas. 

Englandhuset

Publicerad 2013-10-01 i 2:a månaden

Det här huset är redigt snyggt. Hade inte haft något emot att bo där och en dag så hoppas jag att jag bor i ett liknande. Varje gång jag ser det så tänker jag på England. Vet inte riktigt varför eftersom jag aldrig varit där men kan inte göra något åt det. Får ta och besöka England så att jag kan se om jag har rätt eller min hjärna bara spelar mig ett spratt.

Stressvecka till "chill"vecka

Publicerad 2013-10-01 i 2:a månaden

Jag är så lättad! Min vm reser väldigt mycket med sitt jobb. Förra veckan var hon borta från måndag eftermiddag till fredag middag. Detta leder till att jag jobbar extra länge eftersom jag aldrig vet när pappan kommer hem från jobbet. Att inte veta när man slutar jobba är inte kul. Jag gillar att ha en tid att förhålla mig till. Till exempel att jag klockan 7:30 kan slappna av och lämna över till föräldrarna. Men när mamman är borta så har jag ingen tid att förhålla mig till. Har egentligen inte riktigt det när hon är hemma heller. Men då vet jag att jag slutar jobba runt kvällsmat istället för, vid låt oss säga, 9:30. 
 
Så alltså, denna veckan så skulle min vm ha rest från tidig måndagmorgon och kommit hem sent fredag eftermiddag/kväll. Samma sak nästa vecka. För att vara på den säkra sidan så frågade jag igår om hon skulle resa hela veckan. Hon säger då att det har blivit ändrat. Hon kommer vara hemma hela veckan! Och hela veckan nästa därpå! Hon har nämligen slutat sitt jobb och ska börja söka nytt jobb. Eller så slutar hon om två veckor... Vet inte riktigt. Men hon är nu iaf i process för att leta nytt jobb som inte inkluderar en massa resande. Detta leder till att jag slipper jobba så sent på kvällarna i veckan. Så skönt! 
Helt plötsligt blev denna veckan mycket lättare. 
 
 
Jag kan även meddela att idag så har jag skypat med min kära kusin Julia i en timme. Efter det så var det tänkt att jag skulle smita till gymmet men pallar jag det. Neeeej, jag är för lat. (Sofia är förkyld så hade ingen lust att köra själv.) Så jag kontaktar min syrra och börjar skypa med henne. Efter TRE timmar lägger vi på! Säger bara, DET VAR KUL OCH BEHÖVLIGT. Eller hur Nicolina ;) 
Denna dagen har alltså bara bestått av skype. Som sagt så är skype min nye bäste vän och det med råge!